Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

25 січ. 2024 16:05

Останнє оновлення  
25 січ. 2024 16:05
Події
0

212

0

У Кривому Розі чоловік вистрілив у багатоповерхівку з гранатомета

У Кривому Розі чоловік вистрілив у багатоповерхівку з гранатомета

Ніхто не постраждав.


У Кривому Розі невідомий вистрілив у багатоповерхівку з РПГ. Попередньо, в результаті пострілу з ручного протитанкового гранатомета люди не травмовані.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровщини.

О 5-ій ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у багатоповерховому будинку на території Тернівського району міста. За попередньою інформацією, перебуваючи на вулиці невідомий поцілив у будинок з РПГ. Внаслідок вибуху пошкоджень зазнали декілька квартир.

На місце події приїхало керівництво Криворізького районного управління поліції, вибухотехніки та слідчо-оперативна група. Також залучався кінолог зі службовою собакою.

Всі обставини злочину з’ясовуються. Відомості за даним фактом внесені в ЄРДР за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Вживаються заходи для затримання особи, причетної до хуліганських дій.

У Кривому Розі чоловік вистрілив у багатоповерхівку з гранатометаУ Кривому Розі чоловік вистрілив у багатоповерхівку з гранатомета - фото 2У Кривому Розі чоловік вистрілив у багатоповерхівку з гранатомета - фото 3

12 січ. 2024 16:25

Останнє оновлення  
12 січ. 2024 16:25
Події
0

146

0
Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Поліцейські затримали двох жителів міста Мена на Чернігівщині. Їх підозрюють в умисному вбивстві підприємця та заволодінні його трактором.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області.

Потерпілий 44-річний мешканець приміського села у Менській громаді зник безвісти ще напередодні Різдва. Втім, повідомлення про це надійшло до поліції лише 5 січня: мати чоловіка сповістила, що вже два тижні не бачила сина і не може з ним зв’язатися.

«Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) у зв’язку з безвісним зникненням людини та розпочали оперативно-розшукові заходи. У результаті цієї роботи співробітники управління карного розшуку у взаємодії з фахівцями відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили особи двох мешканців Мени, причетних до вбивства», – кажуть в поліції.

Обох зловмисників затримали. Фігуранти, віком 29 та 20 років, зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

Поліцейські встановили, що до вчинення злочину чоловіків підштовхнуло бажання нажитися на продажі трактора, який належить підприємцю. Спочатку вони сподівалися викупити техніку у власника задешево і перепродати, навіть підшукали покупця. Однак потерпілий категорично відмовився від оборудки.

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві

«Невдача не зупинила, а розлютила фігурантів. Вони вирішили вбити непоступливого підприємця, а далі діяти за попереднім планом. Потерпілого вдарили кілька разів металевим предметом по голові, а коли знепритомнів – задушили. Надалі, прагнучи приховати сліди злочину, загорнули труп у ковдру і легковиком вивезли його в лісосмугу, подалі від села», – додали в поліції.

Вбили за трактор і сховали тіло: на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних у вбивстві - фото 2

Поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Сільгосптехніку ще у день вбивства її власника вивезли евакуатором на Сумщину. Покупець не переймався походженням придбаного майна.

Всі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозри в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з корисливих мотивів (частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).

Також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.


15 січ. 2024 12:41

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 12:45
Події
0

205

0
Тато смертельно вдарив немовля, бо не зміг заспокоїти – поліція розслідує трагедію на Київщині

Чоловіка взяли під варту на місяць.


Тато смертельно вдарив немовля, бо не зміг заспокоїти – поліція розслідує трагедію на Київщині

В одному із сіл Київської області батько вбив свою дитину. Фігуранту загрожує до десяти років ув’язнення. Повідомлення про смерть немовляти надійшло до поліції від медиків. До місця мешкання родини негайно прибула слідчо-оперативна група Білоцерківського управління поліції Київщини.

Про це інформує Нацполіція у Київській області.

18-річний батько немовляти намагався ввести слідство в оману: фігурант розповідав, що в смерті доньки нібито винні медпрацівники, які напередодні виписали дружину разом з дитиною з медичного закладу після лікування пневмонії у немовляти.

Правоохоронці з’ясували, що в день трагедії дружина вийшла в магазин, а чоловік залишився вдома з дитиною. Коли дівчинка почала плакати, батько вдарив її. Після проведення судово-медичного дослідження стало відомо, що дівчинка померла через завдану травму голови.

Слідчі, за погодженням ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Судом йому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб.

18 січ. 2024 16:52

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 16:52
Події
0

119

0
Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція

Правоохоронці вилучили речові докази на 170 мільйонів гривень.


У Кривому Розі діяло злочинне угрупування, яке займалося виготовленням і продажем наркотиків – «Двадцятовські». Зловмисники навіть створили «унікальний» спосіб розповсюдження наркотиків.

Як повідомили у Нацполіції, до наркомафії входило шість «банд», учасники яких забезпечували наркотиками майже всі регіони України.

«Упродовж 2022 року правоохоронці документували діяльність злочинної організації, учасники якої «спеціалізувалися» на виготовленні та збуті метамфетаміну. Правоохоронці встановили всіх учасників, місця виготовлення психотропних речовин та задокументували канали та способи їх збуту», – кажуть в поліції.

Організували наркобізнес на території Кривого Рогу троє місцевих мешканців зі звʼязками у кримінальному середовищі.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція

У поліції кажуть, що до складу наркокартелю входило шість підконтрольних організованих злочинних груп, учасники яких повинні були мати відмінну фізичну підготовку. Також при відборі «персоналу» до банди, організатори надавали перевагу особам, які пов’язують себе із незаконним обігом наркотиків.

«Характерною особливістю угруповання було збереження автономії для кожної окремої ланки: представники відокремлених груп майже не контактували між собою і зверталися одне до одного в розмовах, вживаючи виключно слово «друг». Така специфіка значно ускладнювала процес документування, адже після затримання окремих збувачів, правоохоронці не могли отримати інформацію про діяльність всього угруповання», – додають правоохоронці.

Виробляли метамфетамін на території орендованих гаражних приміщень та в одній із місцевих квартир. Зловмисники виробляли до 40 кілограмів психотропів на місяць.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 2

«Цікавою особливістю криворізького угруповання було те, що розповсюджували метамфетамін у пластикових коктейльних трубочках, зрізи яких запаювали термоклеєм різних кольорів, в залежності від району розповсюдження «товару». Якщо так званий «барига» реалізовував психотропи не на «власній» території, його жорстоко карали інші учасники банди», – додають у Нацполіції.

Правоохоронці кажуть, що у злочинній організації функціонувала чітка ієрархія: у лабораторіях працювали так звані хіміки, фінансисти контролювали грошові надходження, а приміщення нарколабораторій надійно охоронялися. Також для безперебійної торгівлі зловмисники продумали логістику і облаштування пунктів зберігання – через розгалужену «кур’єрську» мережу продавали продукцію великими та роздрібними партіями шляхом закладок і методом з рук в руки.

Прибуток криворізького наркокартелю від злочинної діяльності становив понад мільйон доларів щомісяця.

27 лютого 2023 року на території кількох регіонів країни правоохоронці ліквідували наркоугруповання. Було затримано організаторів та учасників, проведено понад 200 одночасних обшуків, у результаті яких вилучили майна та наркотичних речовин на 170 мільйонів гривень.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 3

Ділкам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 1 та 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими - речовинами ) Кримінального кодексу України.

9 січня цього року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду справи по суті. Фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 4Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 5Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 6Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 7Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 8Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 9Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 10Судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські» — Нацполіція - фото 11

20 січ. 2024 18:07

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 18:07
Події
0

95

0
Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

Ділки забезпечували перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску.


Правоохоронці затримали 33-річного мешканця Берегівського району Закарпатської області та його спільників, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за межі України.

Про це повідомили у Нацполіції.

«Кожен із фігурантів виконував окреме завдання у забезпеченні функціонуванні «коридору» до європейських країн», – йдеться у повідомленні.

Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону. Там на чоловіків вже чекав інший учасник злочинної групи, завданням якого було довезти клієнтів до лінії державного кордону.

17 січня правоохоронці затримали одного з учасників злочинної групи під час спроби переправити двох громадян до Румунії в обхід пункту пропуску. Ще одного фігуранта затримали за місцем його проживання. Також у нього виявили 7 тисяч доларів, які зловмисник отримав від ухилянтів за організацію виїзду.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

«Організатора незаконного каналу переправлення та його посібника, який виконував роль таксиста, правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів», – додають в поліції.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також у ході досудового розслідування правоохоронці встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 2Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 3Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 4Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 5