Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+14
$   39.43
  42.75

11 берез. 2024 13:57

Останнє оновлення  
11 берез. 2024 13:57
Події
0

129

0

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Протестувальники пропускатимуть лише по декілька вантажівок на годину.


Станом на 11 березня, ускладнення для вантажівок на українсько-польському кордоні продовжується. Польські протестувальники будуть пропускати лише по 10 вантажівок на годину на двох пунктах пропуску.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«Сьогодні з 9:00 протестувальники не пропускатимуть вантажівки через пункт пропуску «Угринів» в напрямку Польщі. На виїзд з Польщі пропускатимуть по 4 вантажні автомобілі щогодини», – йдеться у повідомленні.

На напрямку пунктів пропуску «Дорогуськ-Ягодин», «Зосін-Устилуг», «Долгобичув-Угринів», «Хребене-Рава-Руська», «Медика-Шегині» обмеження руху для вантажних транспортних засобів продовжується.

Водночас перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг» польські протестуючі на виїзд з України не пропускатимуть жодної вантажівки. А на в'їзд в Україну польські ферми пропускатимуть по 6 вантажних автомобілів щогодини.

До того ж рух легкових транспортних засобів та автобусів на всіх напрямках не обмежується.

Крім того, 13 березня польські протестувальники планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець».

Нагадаємо, вранці, 6 березня, польські фермери влаштували масштабний протест у Варшаві – перед офісом польського прем’єр-міністра Дональда Туска. Учасники принесли антиукраїнські плакати, а також підпалили шини.

Раніше ми також писали, що поляки розпочали жорстку блокаду на українському кордоні. Нещодавно на коліях станції Медика протестувальники висипали близько 4 тонн зерна з двох вагонів зерновозів, які очікували перевантаження на вузьку колію. Ця агропродукція йшла транзитом до Німеччини.

Зеленський розкрив зміст конфлікту з Польщею.