Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

10 лип. 2024 12:58

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

159

0

Ціни на каву зростуть ще вище – Lavazza

Ціни на каву зростуть ще вище – Lavazza

Ціни досягли рекордних показників за 15 років. 


Італійська кавова компанія Lavazza заявила, що ціна на каву залишатиметься «дуже високою» і навряд чи впаде до середини наступного року через інтенсивний тиск на ланцюжки поставок.

«Ми ніколи не спостерігали такого різкого зростання цін, як зараз», — сказав Джузеппе Лавацца, голова компанії. Він визнав, що помилявся, прогнозуючи минулого року, що цього року ціни почнуть падати. У понеділок ціни досягли $4300 (£3356) за тонну.

«Ланцюжок постачання кави перебуває під сильним тиском», — сказав він у коментарях Financial Times. «Ціни на каву не знижуватимуться... [вони] залишатимуться дуже високими».

За його словами, погіршення умов збору врожаю в основних районах виробництва Бразилії, В’єтнаму та Колумбії, а також перебої в судноплавстві, спричинені конфліктом на Близькому Сході, посилили інфляційний тиск, сприяючи досягненню цінами максимумів за 15 років.

Попри те, що ціна напою росте, його популярність не стає меншою.

У 2023 році компанія зафіксувала чистий прибуток у розмірі 68 млн євро, порівняно з 95 млн євро у 2022 році.

Лавацца сказав: «Люди це дуже люблять. І ми вважаємо, що існує також екологічний елемент, коли люди хочуть відмовитися від використання капсул».

Нагадаємо, нестача какао-бобів у Африці спричинила шоколадну кризу.