Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

1 квіт. 2024 12:59

Останнє оновлення  
1 квіт. 2024 13:06
Суспільство
0

172

0

Телемарафон можуть завершити, якщо впродовж 2024 року він не змінить формат, – Юрчишин

Телемарафон можуть завершити, якщо впродовж 2024 року він не змінить формат, – Юрчишин

«Потім буде ще важче пояснити нашим міжнародним партнерам і своїм же людям, чому ми фінансуємо неефективну інформаційну політику»


Телемаратон можуть завершити, якщо впродовж 2024 року він не змінить формат, – Юрчишин

Телемарафон «Єдині новини» можуть завершити, якщо до кінця 2024 року не буде продемонстровано зміну формату та відновлення до себе довіри.

Про це розповів голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишину інтерв’ю «РБК-Україна».

За словами Юрчишина, на цей рік трансляція телемаратону вже профінансована державою, тож до кінця 2024-го його навряд чи завершать, хіба якщо самі телеканали вирішать припинити спільний проєкт.

Наприкінці року Верховна Рада розглядатиме питання, чи варто продовжувати такий формат випуску новин, зокрема, через скорочення міжнародної фінансової допомоги, зазначив Юрчишин.

Він додав, що не хотів би повернення мовлення 2014-2022 року.

«У 2014-2022 роках не лише на каналах підсанкційного бізнесмена Віктора Медведчука, а й на тих каналах, які входять зараз в марафон, сиділи і на чистій сльозі розповідали про те, що, може, треба було народ Криму запитати, чи хотіли вони окупації, чи ні», – пояснив голова комітету Верховної Ради.

Також Юрчишин зауважив, що телемарафон допоміг телеканалам, які пройшли деолігархізацію та зіткнулися з проблемами у фінансуванні.

«Держава, де-факто, вибрала таку м'яку форму деолігархізації, коли ми даємо невеликі фінансові ресурси, а канали, зі свого боку, гарантують дотримання певних редакторських стандартів, щоб у нас там не сиділи в ефірах умовні Соловйов або Симоньян», – розповів він.