Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 14 травня
+10
$   39.68
  42.83

2 берез. 2024 11:50

Останнє оновлення  
2 берез. 2024 11:50
Політика
0

463

0

Сирський заявив про кадрові перестановки серед командирів бригад

Сирський заявив про кадрові перестановки серед командирів бригад

Головнокомандувач ЗСУ незадоволений командирами деяких бригад.


Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про кадрові зміни серед командирів бригад, дії яких несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

Про це він повідомив у соцмережах.

Сирський заявив, що під час роботи на східному фронті «стало цілком зрозуміло, чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні».

Зокрема Головнокомандувач ЗСУ вказав на командирів бригад, а також рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

Він повідомив, що в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, відправив групи фахівців «для передачі досвіду та надання допомоги».

«За результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення по забезпеченню резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням. В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоровʼю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення», – сказав Сирський.

Водночас він відзначив дії військовослужбовців 54 ОМБр, бійців 25 ОПДБр, 47 ОМБр та 79 ОДШБр.

«Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності. Таким чином, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою», – сказав Сирський.

Нагадаємо, Сирський розповів, які завдання вирішуватиме на посаді Головнокомандувача ЗСУ.