Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

25 січ. 2024 13:34

Останнє оновлення  
25 січ. 2024 13:34
Світ
0

880

0

Стрєлкова-Гіркіна засудили до чотирьох років ув'язнення за екстремізм, — ЗМІ

Стрєлкова-Гіркіна засудили до чотирьох років ув'язнення за екстремізм, — ЗМІ

Стрєлков протягом трьох років не має права вести свій телеграм.


Міський суд Москви засудив колишнього офіцера ФСБ, лідера терористів "ДНР" Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) до 4 років колонії загального режиму.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Також російський суд заборонив Стрєлкову три роки займатися адмініструванням сайтів в інтернеті.

Повідомляється, що раніше прокурор під час дебатів сторін попросив засудити Стрєлкова до чотирьох років 11 місяців колонії загального режиму - на місяць менше максимально можливого за цією статтею покарання.

Слухання проходили в закритому режимі, проте оголошення резолютивної частини вироку було відкритим.

21 лип. 2023 14:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

133

0
У Москві затримали Ігоря Стрєлкова (Гіркіна)

Ігор Стрєлков — російський військовий, блогер, відставний офіцер, колишній полковник ФСБ, керівник терористичного угруповання «Новоросія»


Screenshot_2

У Москві затримали колишнього ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

Спочатку про це повідомило видання РБК, а потім підтвердила його дружина Мирослава Регінська.

Дружина Стрєлкова в його Telegram-каналі написала, що її чоловікові висунули звинувачення в екстремізмі. Вона стверджує, що поки її не було вдома, удень до них приїхали представники Слідчого комітету і нібито вивезли Стрєлкова в «невідомому напрямку» — на звʼязок він не виходить.

Інформацію про затримання Стрєлкова підтвердив медіа також його адвокат, але офіційно силові відомства це поки що не коментують.

20 липня Стрєлков у своєму Telegram-каналі написав, що найманцям групи "Вагнер" нема чим хвалитися: втрати у війні проти України – "в 3/4 особового складу (з 78 тисяч – убито 22 + 40 тисяч поранених)".

а за такі "Піррові перемоги" (які не мають, до того ж, ще й жодного стратегічного значення) в рядові командирів треба розжалувати. Повна професійна неспроможність", – обурився він.

18 липня Стрєлков у своєму Телеграмі образив Володимира Путіна, написавши, що "23 роки на чолі країни перебувала нікчема, яка зуміла "пустити пил у вічі" значній частині населення", і хоча він зараз – "останній острівець легітимності та стійкості держави", але "ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає". 

Ігор Стрєлков — російський військовий, блогер, відставний офіцер, колишній полковник ФСБ, керівник терористичного угруповання «Новоросія» з 2014 року і колишній ватажок терористичного проросійського військового угрупування «Народне ополчення Донбасу». СБУ й Офіс генпрокурора України порушили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, катування й умисні вбивства. У 2019 році Нідерланди оголосили Гіркіна в міжнародний розшук як особу, причетну до збиття літака рейсу MH-17.