Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

8 верес. 2022 11:07

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
СвітТоп новини
0

107

0

США погодили новий пакет військової допомоги Україні на $675 млн

США погодили новий пакет військової допомоги Україні на $675 млн


США погодили новий пакет  військової допомоги Україні на $675 млн

Сполучені штати Америки виділять Україні новий пакет «військової допомоги» на суму $675 млн

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі на авіабазі «Рамштайн», передає Еспресо.

«Допомога Україні буде лише продовжуватися, зокрема йдеться про понад $600 млн додаткової допомоги. Адміністрація президента США активно працює з жовтня минулого року, щоб допомогти Україні зміцнюватися. Ми говоримо про допомогу, яка вкладається у ракетних конвоях, артилерійських установках, протитанкових системах, автоматах тощо», - сказав Остін.

Також міністр оборони США наголосив, що Сполучені Штати Америки збираються організувати свою оборонну основу, щоб вона відповідала потребам України, адже вся необхідна зброя має поставлятися вчасно.

«Ми рішуче налаштовані, щоб Україна отримувала зброю безперебійно, аби знаходити нові підходи до зміцнення підтримки. А також надавати Україні все озброєння, яке їй тільки буде потрібне у подальшому… Ми хочемо підігнати нашу оборонну основу, аби відповідати українським потребам. Це стосується вироблення зброї, а також її осучаснення. Також ми бачимо успіх наших зусиль, відображений на полі бою», - зазначив він.

Остін нагадав, що після «Рамштайн-4» у липні Україна отримала нові поставки реактивних систем залпового вогню,  установок HIMARS і допомогу на £ 2,5 млрд.

«Додатковий пакети допомоги вже розробляється і окрема подяка мінооборони Німеччини за підтримку і зміцнення оборонної потуги України», - сказав Остін.

Нагадаємо, Міноборони США готує детальний аналіз і розробляє план довгострокової підтримки ЗСУ, включаючи щонайменше п’ять років після закінчення війни Росії проти України.