Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

8 черв. 2024 13:56

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

476

0

Ще один атомний блок ввели в експлуатацію після ремонту, – Міненерго

Ще один атомний блок ввели в експлуатацію після ремонту, – Міненерго

Водночас, обмеження електропостачання заплановані на період з 16:00 до 24:00.


Ще один атомний енергоблок повернули після ремонту в роботу до енергосистеми України. Підключення енергоблоку однієї з АЕС після планового ремонту дещо знизить дефіцит електроенергії.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

На одній з АЕС після планового ремонту, завершеного на 10 днів раніше строку, включили в роботу енергоблок. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності. Це дещо знизить дефіцит електроенергії.

Це вже третій атомний блок, на якому виконані планові роботи для підготовки до осінньо-зимового періоду. Мета – підготувати усі блоки до стабільної та безперебійної роботи в опалювальний сезон.

Загалом, цієї доби дефіцит в енергосистемі наявний у вечірні години.

«Обмеження електропостачання заплановані на період з 16:00 до 24:00. Впродовж дня до 16:00 обмежень споживачів не планується. Відключення не передбачені для підприємств критичної інфраструктури», – пишуть у Міненерго.

Через ворожі удари по Нікополю Дніпропетровської області знеструмлювалися побутові споживачі.

У Харківській області російський боєприпас влучив у технологічне обладнання газорозподільної станції. При цьому був наскрізь пробитий газопровід.

У Київській області вимикалась високовольтна повітряна лінія. Розрахункове місце пошкодження розташоване на території Білорусі. Лінія включена в роботу.

У західному регіоні під час грози вимикалась високовольтна повітряна лінія. Дією автоматики вона включена в роботу.

У Житомирській області з технологічних причин вчора відключалась повітряна лінія обленерго. В результаті знеструмилась підстанція і приєднані до неї побутові споживачі.

У Тернопільській області з технологічних причин знеструмилися три підстанції обленерго та приєднані до них побутові споживачі.

Нагадаємо, лише 27% від усіх великих теплових електростанцій наразі залишаються робочими в Україні. Решта – або зруйновані, або пошкоджені внаслідок російських атак.