Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

20 січ. 2024 11:48

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 11:48
Події
0

101

0

Розвідники атакували коштовний російський ЗРК «Тор»

Розвідники атакували коштовний російський ЗРК «Тор»

Росіяни спробували збити український дрон ракетою з «Тора», але промазали.


Військовослужбовці з Головного управління розвідки Міністерства оборони України уразили коштовний російський зенітно-ракетний комплекс «Тор».

Про це повідомили в ГУР.

Ворожий ЗРК у російсько-українському прикордонні виявили військовослужбовці 1-го дивізіону 15-ї окремої бригади артилерійської розвідки «Чорний ліс».

«Оператори ГУР МО України підняли в небо БПЛА «Warmate 3.0» і вирушили за наданими дружнім підрозділом координатами», – кажуть у відомстві.

В ГУР додають, що на підльоті росіяни спробували збити дрон ракетою з «Тора», але промазали – ударний БПЛА продовжив рух.

«Внаслідок успішного вогневого ураження ворожої цілі москва втратила черговий дороговартісний зенітно-ракетний комплекс», – йдеться у повідомленні.


12 груд. 2023 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Технології та наука
0

174

0
Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ

В ГУР кажуть, що повністю відновити податкову систему росіянам не вдасться


photo_2023-12-12_14-49-08 (2)

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки України атакували податкову систему Росії. Розвідникам вдалося знищити всю базу даних, а також її резервні копії.

Про це повідомили в ГУР.

«Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі – у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення.

Також, за словами ГУР, паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала фнс рф.

«У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup).

Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних)», – додали в ГУР.

Йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.

Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України.

В ГУР додали, що відновити роботу податкової росіяни намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФНС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива.

 Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФКіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 2Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 3Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 4Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 5

5 січ. 2024 13:33

Останнє оновлення  
5 січ. 2024 15:11
Події
0

187

0
В ГУР показали рейд в лігво окупантів у Бєлгородській області

Вони завдали ворогу чималих втрат.


В ГУР показали рейд в лігво окупантів у Бєлгородській області

Спецпризначенці Головного управління розвідки здійснили так званий рейд в лігво окупантів у Бєлгородській області. Українські бійці замінували дорогу, кудою мали їхати росіяни.

Про це повідомили в ГУР.

«За результатом розвідданих, на російських позиціях у Грайворонському районі Бєлгородської області вище керівництво окупаційної армії РФ запланувало перевірку через невдоволення й скарги тамтешнього особового складу поганими умовами служби. Перед приїздом московських «ревізорів» рядові загарбники заметушились – стали проводити активні інженерні роботи», – кажуть в ГУР.

Аби завдати ворогу втрат та погіршити його морально-психологічний стан, спецпризначенці ГУР МО України спланували та здійснили спецоперацію.

Як повідомили спецпризначинці, вони замінували єдину дорогу, якою пересувались росіяни на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт.

«Внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат», – додали в ГУР.

Кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється.

title

Рейд у лігво окупантів