Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

21 лип. 2023 12:32

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Події
0

130

0

Російські ДРГ намагаються проникнути на Чернігівщину та Сумщину, але невдало. Відео

Російські ДРГ намагаються проникнути на Чернігівщину та Сумщину, але невдало. Відео

 У прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп


Screenshot_7

Російська Федерація не полишає спроб знайти слабкі місця в українській обороні безпосередньо на Чернігівському та Сумському напрямках. У прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп, але всі спроби були невдалими.

Про це повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ Сергій Наєв.

«Ми вживаємо всіх необхідних заходів щодо посилення наших оборонних спроможностей у тісній взаємодії з головами військових адміністрацій щодо збільшення кількості невибухових інженерних загороджень, а також встановлення додаткових камер спостереження», - зазначив військовий.

Він запевнив: «У разі спроби перетину будь-якої ділянки державного кордону ворог успіху не матиме. Якщо ж рівень загрози зростатиме, Генеральним Штабом ЗСУ передбачено підсилення наших військ для того, щоб унеможливити намагання ворога вдертися до України».

Screenshot_8

Генерал Наєв про охорону кордонів

10 лип. 2023 14:25

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Події
0

138

0
Прикордоння Сумщини готують до евакуації

За останній місяць – 17 людей, з яких 1 дитина, були вбиті російськими військами у прикордонних громадах області.


sumy

У Сумській області погодили рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації місцевих жителів населених пунктів області, що знаходяться у п’ятикілометровій прикордонній зоні.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

«Постійні артилерійські обстріли прикордонних громад, інтенсивність яких останнім часом суттєво збільшилась, руйнують інфраструктуру, об’єкти забезпечення життєдіяльності, приватні домівки. А головне – гинуть наші люди. Якщо загалом з січня по липень 2023 року від ворожих обстрілів загинуло 35 цивільних осіб, то за останній місяць – 17 людей, з яких 1 дитина, були вбиті російськими військами у прикордонних громадах області.

Люди тут не живуть, а виживають – під постійними обстрілами, тижнями, а то й місяцями без світла. Там часто не працюють магазини, школи, лікарні. Неможливо безпечно завезти найнеобхідніші продукти харчування, ліки тощо. В умовах постійних обстрілів майже неможливо відновити зруйновані об’єкти. Ворог діє підступно і зухвало – він навмисно обстрілює навіть ремонтні бригади – нещодавно загинули працівники «Сумиобленерго», які виїхали на ремонт пошкодженої лінії електропередач», - зазначають в адміністрації.

Там також повідомили, що російська ДРГ вбила лісників у Свеській громаді та жителів Шалигинської громади.

«Знаходження у п’ятикілометровій зоні цивільних мешканців не дає змоги нашим військовим ефективно реагувати на ворожі дії, адекватно діяти у відповідь, адже це буде наражати цивільних на ще більшу небезпеку», - пояснюють громадянам.

Виходячи з цього, Радою оборони Сумської області прийнято рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації.

Евакуація буде проводитись з відповідним прикриттям військових ЗСУ, аби не дати ворогу жодного шансу здійснити провокацію і наразити наших жителів на небезпеку. Евакуація розпочнеться тільки після того, як кожній родині, кожному жителю прикордоння буде роз’яснено їхні права,  забезпечені необхідні засоби і ресурси, а також після того, як кожна родина у прикордонних населених пунктах буде готова до переміщення.

Прикордоння Сумщини готують до евакуації