Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+10
$   39.38
  42.32

25 квіт. 2024 17:42

Останнє оновлення  
25 квіт. 2024 17:42
Події
0

256

0

Росіяни прорвалися в Очеретине. Як їм це вдалося і чим це загрожує ЗСУ?

Росіяни прорвалися в Очеретине. Як їм це вдалося і чим це загрожує ЗСУ?

Росіяни контролюють майже всю територію села.


Мапа - Deep State

Росіянам вдалося прорватися у селище Очеретине, що на Донеччині. Населений пункт розташований на північний захід від Авдіївки. Для Збройних сил України ситуація на даному напрямку продовжує загострюватися.

Окупанти змогли просунутися завдяки численним ударам КАБами. Тепер під загрозою опинилося місто Покровськ на заході Донецької області.

За словами представника групи військ «Хортиця» Назара Волошина, 24 квітня командування російських військових ввело в бій на лінію Новобахмутівка — Очеретине резервну 55 мотобригаду.

Українська сторона також підтягує свої резерви. Зокрема повернули на позиції 47-му механізовану бригаду (саме вона раніше тримала оборону у селищі). Сота механізована бригада командування отримала наказ контратакувати.

Аналітики зауважують, що раніше росіяни старалися обходини населені пункти, змушуючи ЗСУ відходити через загрозу оточення. В Очеретиному окупанти просто роблять собі прохід за допомогою бомб, руйнуючи все на шляху.

Росіяни прорвалися в Очеретине. Як їм це вдалося і чим це загрожує ЗСУ?

Очеретине хоч і невелике селище, однак його втрата може створити великі проблеми для Сил оборони України.

Падіння Очеретиного поставить під загрозу оборонну лінію на Покровському напрямку, яку створили ЗСУ після захоплення росіянами Авдіївки.

Якщо окупанти зможуть далі просуватися на захід, то там їх, ймовірно, зупинять оборонні рубежі в районі Карлівського водосховища та річки Вовча. Їх важко форсувати.

А от Очеретине жодних водних перешкод немає. До того ж через селище проходить дорога Т0511, яка веде прямо на Покровськ.

До того ж від Очеретиного менше 15 км до основної дороги, що з'єднує Велику Новосілку і Костянтинівку через Покровськ. Поки що російському комaндувaнню не вдaється розширити зону прориву в Очеретиному, вузький коридор уздовж зaлізниці добре прострілюється, зaзнaчaє укрaїнський військовий оглядaч Костянтин Мaшовець.

Невдала ротація?

Раніше видання The Telegraph розповідало, що Москва змогла просунутися в Очеретине після невдалої ротації. Загартованоа у боях 47-а бригади відійшла з позицій після року безперервних боїв.

Нa вихідних укрaїнськa 115-тa бригaдa отримaлa нaкaз зaмінити 47-му нa схід від Очеретиного. Коли  дивізіон 47-ї бригaди відступaв, російські військa розпочaли aтaку тa встaновили вогневий контроль нaд оборонними позиціями укрaїнських сил.

Аналітики Deep State заявили, що більшість села контролюють російські війська. Міноборони РФ заявило, що українські війська втекли з Очеретиного невеликими групами під шквальним вогнем окупантів. Російські воєнкори опублікували відео з російським триколором над знищеним населеним пунктом.

Нагадаємо, 88-річний дідусь вийшов з окупованої частини Очеретиного на Донеччині, щоб не отримувати громадянство РФ.