Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 23 жовтня
+11
$   41.33
  44.71

Росіяни перегруповуються після Авдіївки і знову задіюють авіацію

22 лют. 2024 13:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

226

0

Росіяни перегруповуються після Авдіївки і знову задіюють авіацію

Росіяни перегруповуються після Авдіївки і знову задіюють авіацію

Окупанти зосереджують основну активність на Донеччині.


Зазнавши втрат під час авдіївської операції, росіяни почали перегруповуватися. Вони підтягують резерви та задіюють авіацію.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

«Ворог перегруповується, зазнавши величезних втрат під час авдіївської операції, підтягує резерви, знову активно задіює авіацію. Але й наші війська зміцнюють ешелоновану оборону, посилюються додатковими підрозділами, створюють нові вогневі позиції», – йдеться у повідомленні.

Також, за словами Тарнавського, в операційній зоні ОСУВ «Таврія» росіяни зосереджують основну активність на Донеччині.

«Так, на Авдіївському напрямку наші захисники й захисниці за минулу добу відбили 19 атак противника в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське», – каже Тарнавський.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили 8 атак противника в районі Роботино, де росіяни намагаються проводити наступальні дії малими штурмовими групами, знову залучаючи квадроцикли. За добу 21 лютого було знищено й пошкоджено три російські квадроцикли.

Загальні втрати ворога становлять: у живій силі – 515 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 46 одиниць (не враховуючи БпЛА). Зокрема, це 4 танки, 14 ББМ, 6 артсистем, 1 РСЗВ, 1 ПТРК, 20 автомобілів. Нейтралізовано або збито 328 БпЛА різних типів. Також Сили оборони України знищили 5 складів боєприпасів ворога.

Загалом по операційній зоні ОСУВ «Таврія» росіяни завдали 37 авіаударів, вчинив 42 бойових зіткнення та 1270 артобстрілів, 90 разів застосовував дрони-камікадзе.

Нагадаємо, в ніч проти 17 лютого українські війська залишили Авдіївку, щоб уникнути оточення, та відійшли на нові рубежі оборони.

Під час виходу українських підрозділів з Авдіївки, деякі військові потрапили до російського полону. Донецька прокуратура розпочала розслідування через розстріли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому. Також стали відомі імена воїнів, яких росіяни розстріляли в Авдіївці на позиції «Зеніт».