Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+5
$   39.43
  42.85

20 лют. 2024 10:23

Останнє оновлення  
20 лют. 2024 10:23
Події
0

288

0

Повідомили імена воїнів, яких росіяни розстріляли в Авдіївці на позиції «Зеніт»

Повідомили імена воїнів, яких росіяни розстріляли в Авдіївці на позиції «Зеніт»

Українські воїни пообіцяли помститися за розстріл своїх побратимів. 


Фото - зі сторінки 110-ї бригади

В Адіївці на позиції «Зеніт» російські окупанти розстріляли українських воїнів, котрих обіцяли взяти в полон, а потім – поміняти. 110-та окрема механізована бригада ЗСУ імені генерал-хорунжого Марка Безручка повідомила їх імена: Георгій Павлов, Андрій Дубницький, Іван Житник, Олександр Зінчук та Микола Савосік.

Про це розповіли бійці 110-ї ОМБр у Facebook 19 лютого.

За словами українських військових, вони відходили під час безперервних російських бомбардувань авіацією, дронами та артилерією. Тому не змогли забрати кількох загиблихі важкопоранених побратимів.

Росіяни наступали швидко і масштабно, не залишивши шансів для повторних спроб евакуації.

«Через повне оточення опорного пункту «Зеніт» було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених, для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених.

Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя.

Що трапилося в подальшому, ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції «Зеніт» родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка», – розповіли в 110-й ОМБр.

Про шостого бійця інформація наразі не підтверджена, найімовірніше, він був із суміжного підрозділу, зазначили у бригаді.

Бійці пообіцяли помститися росіянам за скоєні ними злочини проти українських воїнів.

Нагадаємо, Донецька прокуратура розпочала розслідування через розстріли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому.