Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

18 серп. 2022 12:10

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
Події
0

117

0

Росія погрожує зупинити Запорізьку АЕС

Росія погрожує зупинити Запорізьку АЕС


Росія погрожує зупинити Запорізьку АЕС

Російське військове командування погрожує зупинити роботу найбільшої у Європі Запорізької атомної електростанції.

Про це пише російське пропагандистське агентство «РИА Новости», яке цитує начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-лейтенанта Ігоря Кирилова, передає УП.

«Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов'язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуто питання про виведення до "холодного резерву" 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС», - йдеться у повідомленні пропагандистського агентства.

Також варто зазначити, що у російському міноборони заявили про нібито підготовку Україною провокацій на Запорізькій АЕС 19 серпня. Цю заяву також поширюють російські ЗМІ.

У СтратКомі ЗСУ уже відреагували на такі заяви міноборони росії: «російське мінвбивств заявляє, що нібито завтра Україна готує провокацію на ЗАЕС. Це майже анонс москальської провокації».

Тому українців закликають бути обережними.

Тим часом росіяни продовжують обстрілювати Запоріжжя і вбивати людей: від нічного обстрілу загинула одна жінка та поранено троє людей.

«Сьогодні, близько третьої години ночі, під час повітряної тривоги, ворог знову атакував околиці одного з районів міста. За попередньою інформацією обласної військової адміністрації, окупанти застосували ракетну систему залпового вогню», - повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Він зазначив, що чотири випущені ракети поцілили в один з інфраструктурних об’єктів Запоріжжя. Є незначні руйнування. Під час обстрілів троє людей постраждало, ще одна жінка загинула.

Як повідомлялось раніше, окупанти обстрілюють ЗАЕС та готують провокації під українським прапором.

Нагадаємо, ЄС та 42 країни закликали рф негайно вивести свої війська із ЗАЕС і всієї території України. Вони засвідчили, що вторгнення росії та її подальша присутність на ядерних об’єктах України значно підвищують ризик ядерних інцидентів і аварій.