Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

2 черв. 2024 09:40

Останнє оновлення  
2 черв. 2024 09:40
Спорт
0

1130

0

«Реал» став переможцем Ліги чемпіонів вже у 15-й раз

«Реал» став переможцем Ліги чемпіонів вже у 15-й раз

Матч на стадіоні «Вемблі» у Лондоні закінчився з рахунком 2:0


Мадридський футбольний клуб «Реал» став переможцем Ліги чемпіонів УЄФА, здолавши у фінальному матчі німецьку «Боруссію» з Дортмунда з рахунком 2:0. Гра відбулася на стадіоні «Вемблі» в Лондоні 1 червня.

Для іспанського клубу ця перемога стала 15-ю в історії. Мадридці виграли дев'ять останніх фіналів Кубка європейських чемпіонів, у яких брали участь, і шість разів перемагали в цьому турнірі за останні 11 сезонів.

«Боруссія» у своїй історії перемагала у Лізі чемпіонів лише одного разу – у сезоні 1996-97 рр.

Zaxid.net розповідає, що з перших хвилин «Боруссія» захопила ініціативу і створила декілька гострих моментів в атаці. Однак дортмундцям не вистачало то точності то везіння: кілька разів мадридців рятував голкіпер Тібо Куртуа, а також стійка воріт.

Після перебування переважно в обороні у першому таймі «Реал» активніше розпочав другу половину гри. Мадридці перехопили ініціативу і на 74-й хвилині Тоні Кроос подав із лівого флангу на кут воротарського майданчику, звідки Дані Карвахаль головою спрямував м'яч у дальній кут.

Остаточний рахунок встановив Вінісіус Жуніор на 83-й хвилині після помилки Ієна Матсена переграв воротаря: рахунок 2:0.

Попри спроби «Боруссії» повернутися в гру і навіть забитий з положення поза грою м’яч гру врятувати не вдалося. Для «Реала» це 15-й трофей Ліги чемпіонів в історії клубу, що є рекордом турніру.

Гру в запасі мадридців провів воротар збірної України Андрій Лунін, який у нинішньому сезоні провів 8 матчів у головному єврокубку. Українець захищав ворота мадридців у всіх матчах плей-оф ЛЧ, окрім фіналу, у якому зіграв Куртуа. Загалом воротар збірної України завоював свій дев'ятий трофей з іспанським клубом.