Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+17
$   39.43
  42.75

14 лют. 2023 12:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

77

0

Раді пропонують скасувати святкові 8 березня, 1 та 9 травня

Раді пропонують скасувати святкові 8 березня, 1 та 9 травня, а натомість запровадити День українки

Верховній Раді пропонують встановити 25 лютого Днем української жінки, натомість скасувати "червоні" дні календаря – 8 березня, 1 і 9 травня


Раді пропонують скасувати святкові 8 березня, 1 та 9 травня

Про це свідчить інформація на сайті Ради.


"Досі на державному рівні визначено вихідним днем 8 березня – так званий Міжнародний жіночий день, встановлений окупаційним московським режимом з метою популяризації власного погляду на роль і місце жінок... Напротивагу вважаємо більш доцільним відзначати "День української жінки" в дату народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки – Лесі Українки, а саме 25 лютого. Натомість у березні необхідно відзначити пам’ять Великого Кобзаря Тараса Шевченка в день його народження, 9 березня", - зазначають автори законопроєкту.


Також депутати вважають недоцільним святкування 1 травня.


"Для уникнення економічних втрат через ще один вихідний слід усунути інші комуністичні рудименти – насамперед 1 травня (так званий День праці), який використовувався для пропаганди в Совєцькому Союзі та Третьому Рейху", - йдеться в пояснювальній записці.


Щодо 9 травня, нардепи вважають, що ніякого свята в цей день немає, натомість 8 травня в усьому світі є днем жалоби, траурним днем пам’яті десятків мільйонів загиблих.