Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

13 трав. 2024 10:36

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

174

0

Путін зняв Шойгу і Патрушева. Аналітики пояснили, до чого готується диктатор

Путін зняв Шойгу і Патрушева. Аналітики пояснили, до чого готується диктатор

Путін витісняє високопоставлених чиновників, надаючи їм другорядні посади.


Російський президент Володимир Путін замінив керівника Міноборони РФ. Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що таким чином диктатор готується до затяжної війни з Україною та можливого конфлікту з НАТО.

12 травня Сергія Шойгу замінив Андрій Білоусов. Шойгу став секретарем Ради безпеки оборони замість Миколи Патрушева.

На думку аналітиків, ці перестановки на високому рівні після президентських псевдовиборів у Росії переконливо свідчать про те, що Путін робить значні кроки в напрямку мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази для підтримки затяжної війни в Україні і, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

Експерти додають: майже десятирічне перебування Білоусова на посаді міністра економіки в російському федеральному уряді та його нещодавня участь в управлінні різними вітчизняними інноваційними проєктами в галузі ОПК і безпілотників добре підготували його до керівництва апаратом Міністерства оборони Росії, що перебуває в скрутному становищі.

«Білоусов має міцну репутацію ефективного технократа, а інсайдерські джерела стверджують, що він має і позитивні стосунки з Путіним», – ідеться у звіті.

Експерти додають, що заміна Шойгу Патрушева на посаді секретаря Радбезу відповідає загальній політиці Путіна щодо тихого витіснення високопоставлених чиновників з питань безпеки шляхом надання їм периферійних ролей у російській безпековій сфері замість того, щоб просто звільнити їх.

Нагадаємо, стівен Кінг пропонує Зеленському і Путіну влаштувати бій, а не «вбивати людей».