Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+8
$   41.24
  44.79

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів

23 трав. 2024 16:17

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

286

0

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів

Троє військових отримали «Хрест бойових заслуг».


Фото - ОП

23 травня, у День морської піхоти України, президент Володимир Зеленський відзначив захисників державними нагородами.

Про це інформує Офіс Президента України.

«Ви відзначились у боях із перших днів війни та брали участь у кожній зі справді стратегічних битв на наших південних і східних рубежах. Це захист острова Зміїний, Одеського та Миколаївського регіонів, важка бойова робота на Херсонщині, яка багато в чому визначає долю цієї війни, оборонні операції на Донеччині та Луганщині», – зазначив він.

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів

Президент також додав, що Україна й надалі розвиватиме силу морської піхоти і це завжди буде особливий рід військ: і за значущістю, і за оснащенням, і за повагою.

Пам’ять усіх морських піхотинців, які віддали свої життя в боях за Україну та її незалежність, ушанували хвилиною мовчання.

Крім цього, президент відзначив воїнів державними нагородами.

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 2

«Хрест бойових заслуг» отримали:

Майстер-сержант Ігор Грабовой. Підрозділ під його командуванням під час бою знищив близько взводу групи «Шторм-Z». Із жовтня минулого року разом із підрозділом виконує бойові завдання поблизу села Кринки на Херсонщині. За цей час українські військовослужбовці вибили російських загарбників із позицій, захопили та розширили плацдарм. Ігор Грабовой особисто знищив п’ятьох окупантів.

Підполковник Василь Сосновський. Торік улітку під його керівництвом було завдано удару по місцях зосередження бронетехніки та знищено танк Т-72 разом з екіпажем. З осені минулого року разом із підрозділом виконує бойові завдання поблизу села Кринки. За цей час військові знищили понад 30 одиниць техніки та близько ста російських окупантів.

Матрос Тарас Харченко. Цьогоріч у лютому поблизу села Кринки забезпечив евакуацію 13 важкопоранених бійців. Пізніше його підрозділ під час проведення розвідки та проходів мінно-вибухових загороджень потрапив під обстріл, але попри це визначив новий маршрут пересування підрозділів і зробив проходи.

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 3

Ще одного воїна Володимир Зеленський відзначив орденом Богдана Хмельницького І ступеня, одного – ІІ ступеня, чотирьох – ІІІ ступеня. Один захисник одержав орден «За мужність» ІІ ступеня, десятеро – «За мужність» ІІІ ступеня.

Глава держави також вручив бойові прапори 66 окремому гарматному артилерійському дивізіону 406 окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 505 окремому батальйону 37 окремої бригади морської піхоти, а також почесні відзнаки «За мужність та відвагу» цьому ж батальйону та 1-му окремому батальйону морської піхоти 36 окремої бригади.

Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 4Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 5Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 6Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 7Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 8Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 9Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 10Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 11Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 12Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 13Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 14Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 15Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 16Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 17Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 18Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 19Президент Зеленський нагородив українських морпіхів - фото 20