Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+12
$   41.44
  46.24

12 серп. 2024 11:28

Останнє оновлення  
12 серп. 2024 11:28
Події
0

180

0

Після вторгнення на Курщину РФ має визначитися, що робити зі «сплячим фронтом»

Після вторгнення на Курщину РФ має визначитися, що робити зі «сплячим фронтом»

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області.


Завдяки наступу ЗСУ у Курській області Росії, Сили оборони зуміли перехопити ініціативу принаймні на одній ділянці фронту, а також продовжують протистояти на всьому фронті.

Про це зазначають у звіті Інституту вивчення війни (ISW)

За даними американських фахівців, прорив у Курській області змусив Москву та її військове командування відреагувати: перекинути сили та засоби до сектору, де триває атака українських військ.

Ймовірно, Володимир Путін невірно оцінив можливості України. ЗСУ досягли оперативної несподіванки і перехопили загальновійськову ініціативу.

«Реакція Москви може вимагати від російського військового командування розглядати потреби в особовому складі і матеріально-технічних засобах для захисту кордону як частину плану кампанії на всій території воєнних дій, а отже, може накласти довгострокові обмеження на оперативне планування, з якими Росія раніше не стикалася», - йдеться у звіті.

Дії українських воїнів та можливі подальші вторгнення до РФ змусять Кремль переглянути своє рішення щодо міжнародного кордону з північно-східною Україною. Та визначити, як його сприймати: як неактивну ділянку фронту або ж приступити до її захисту.

Коли Росія ставилася до міжнародного кордону як до «сплячого фронту», то мала більшу гнучкість у накопичення та залученні матеріальних і людських ресурсів. Аналітики також додають, що Росія витратила значні ресурси на будівництво укріплень вздовж міжнародного кордону, але не перекинула туди достатньої кількості особового складу і техніки для укомплектування та оборони цих укріплень.

Нагадаємо, український наступ «блискучий», але потрібно вирішувати, що робити із територіями в Курській області – вважають у The Hill.

6 серпня стало відомо, що на території Курської області РФ розпочалися бойові дії.