Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

22 серп. 2024 15:50

Останнє оновлення  
22 серп. 2024 15:50
Технології та наука
0

992

0

Пацієнт Neuralink після вживлення імпланту в мозок уже грає в Counter-Strike 2 силою думки

Пацієнт Neuralink після вживлення імпланту в мозок уже грає в Counter-Strike 2 силою думки

Алекс зміг покращити свої навички у відеоіграх та почати освоювати програмне забезпечення для проєктування 3D-об'єктів.


Компанія Neuralink Ілона Маска оголосила про позитивні результати у випробуваннях нового пристрою на ім'я Алекс – другого пацієнта, який отримав імплантат, що дозволяє паралізованим людям управляти цифровими пристроями лише думками.

Про це повідомили у компанії Neuralink.

Операція була проведена в Неврологічному інституті Барроу в штаті Аризона і пройшла успішно. На наступний день Алекс був виписаний, а його відновлення відбулося без ускладнень.




З новим пристроєм Link Алекс зміг покращити свої навички у відеоіграх та почати освоювати програмне забезпечення для проєктування 3D-об'єктів. Як повідомила компанія, Алекс навчився керувати курсором менш ніж за 5 хвилин після підключення Link до комп’ютера. Протягом кількох годин він перевершив рекорди у грі Webgrid, мета якої – швидко натискати на цілі на сітці та уникати помилок. Результати вимірюються у бітах за секунду (BPS).

Після першого дослідницького сеансу Алекс продовжив тестування Link, використовуючи його для гри у шутер від першої особи Counter-Strike 2. Раніше він використовував джойстик Quadstick, який управляється ротом.



До травми хребта Алекс працював автомобільним техніком, ремонтував різноманітні транспортні засоби та великі механізми. Він завжди мав бажання вивчити проєктування 3D-об'єктів.

На другий день використання Link Алекс успішно освоїв програмне забезпечення CAD Fusion 360 і створив спеціальне кріплення для свого зарядного пристрою Neuralink, яке було надруковано на 3D-принтері.

Раніше ми писали, що стартап Neuralink Corp, що займається розробкою мозкових комп’ютерів, планує імплантувати свій пристрій другому пацієнту-людині.