Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

11 лип. 2024 13:08

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

328

0

За тиждень компанія Ілона Маска вдруге вживить чип у мозок людини

За тиждень компанія Ілона Маска вдруге вживить чип у мозок людини

Стартап мільярдера сподівається застосувати свою технологію ще на кількох пацієнтів до кінця цього року.


За тиждень компанія Ілона Маска вдруге вживить чип у мозок людини

Стартап Neuralink Corp, що займається розробкою мозкових комп’ютерів, планує імплантувати свій пристрій другому пацієнту-людині приблизно за тиждень.

Про це заявив засновник Ілон Маск, передає Bloomberg.

Під час дискусії, трансляція якої відбувалася на соціальній платформі Маска, він разом із деякими співробітниками Neuralink обговорили поточні можливості пристрою та його перспективи, включаючи лікування паралічу та втрати пам’яті. Вони також обговорили кроки, які будуть зроблені для вирішення проблем, що виникли після першої операції у жителя Арізони Ноланда Арбо.

Ілон Маск заявив, що довгострокова мета компанії полягає в зниженні ризиків, пов’язаних зі штучним інтелектом, за допомогою створення «більш щільного симбіозу між людським та цифровим інтелектом». У найближчій перспективі компанія збирається допомагати пацієнтам з ушкодженнями головного та спинного мозку, надаючи їм можливість керувати телефонами та комп’ютерами силою думки.

Для цього в череп імплантується пристрій, так званий телепатія, з круглим диском, до якого приєднані електродні нитки, що вставляються в мозок. У наступних операціях Neuralink впровадить низку змін, щоб зменшити проблему витягування електродних ниток із мозкової тканини. Ці зміни включатимуть ліквідацію «повітряної кишені», яка сприяла вивиху ниток під час першої операції, а також точніше вбудовування ниток у складки мозку та розміщення імплантату так, щоб він відповідав контуру черепа.

Під час відеопрезентації команда також обговорила перспективи майбутніх моделей пристрою. Маск заявив, що у пацієнтів із застарілими моделями має бути можливість оновитися до нових.

Neuralink – aмерикaнськa компaнія, що розробляє мозкові імплaнти, які стaнуть інтерфейсом для взaємодії між мозком людини тa електронним пристроєм. Створенa зa учaсті Ілонa Мaскa компaнія розпочaлa свою діяльність у 2016 році. Її предстaвили у березні 2017 року.

Наприкінці січня цього року компанія Ілона Маска Neuralink розробила чип, який вживили у голову людини.