Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

14 черв. 2023 11:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

158

0

Парламент Люксембургу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Люксембургу визнав Голодомор геноцидом українського народу

Кулеба назвав ухвалене рішення історичною справедливістю


Screenshot_1

Палата депутатів Люксембургу ухвалила резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українсього народу. Текст ухваленої резолюції про визнання Голодомору в Україні геноцидом на сайті парламенту Люксембургу наразі не наводиться.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав історичне рішення люксембурзьких депутатів.

"Цей крок вшановує мільйони жертв та відновлює історичну справедливість. Міжнародне визнання Голодомору геноцидом продовжує зростати", – написав він у Twitter.

Відомо, що Люксембург за надав гуманітарної допомоги Україні на понад 90 млн євро та гостинний прийом понад 5000 вимушених українських переселенців. Також, з початку масштабної російської агресії, Люксембург надав безпрецедентну для країни військову допомогу Україні на понад 75 млн євро, а це 16% власного оборонного бюджету.

24 трав. 2023 08:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

179

0
Словенія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Рішення підтримали 67 депутатів


Golodomor

Парламент Словенії у вівторок ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє словенське видання 24ur.

У декларації парламентарі засуджують "геноцидні діяння, що спричинили смерть мільйонів українців і завдали великих збитків основам українського суспільства", а також засуджують та відкидають "спроби спотворення історичних фактів", пов'язаних із Голодомором.

Декларацію про визнання Голодомору геноцидом ухвалили більшістю в 67 голосів проти восьми за підтримки всіх парламентських груп, окрім Лівої партії. Її представник Матей Ватовець назвав документ "політичним актом", який "ґрунтується на фальшивих передумовах".

Тим не менш, під час дебатів інші депутати погодились, що декларація є висловленням солідарності з українським народом і допоможе підвищити рівень обізнаності про цей злочин.