Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+21
$   41.17
  45.95

27 верес. 2024 12:04

Останнє оновлення  
27 верес. 2024 12:04
Суспільство
0

62

0

ООН заявила про критичну нестачу коштів для допомоги українцям цієї зими

ООН заявила про критичну нестачу коштів для допомоги українцям цієї зими

Донорів закликали терміново підтримати зусилля, щоб забезпечити допомогу на місцях, особливо в зимовий період.


ООН повідомляє про брак коштів для допомоги українцям цієї зими через недостатнє фінансування.

Про це заявила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг, пише Barrons.

Наразі організація має лише 47% від необхідних коштів для підтримки українців, які постраждали від війни. Для порівняння, минулого року на цей час рівень фінансування становив 70%.

Ліндхольм Біллінг зазначила, що в Україні наразі проживає близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Через постійні обстріли інфраструктури та загрозу з боку російських військ відбуваються нові хвилі переселення. Лише з 1 серпня приблизно 99 тисяч осіб були евакуйовані або змушені покинути прифронтові території Донеччини.

УВКБ ООН співпрацює з місцевими українськими організаціями, щоб надати допомогу переселенцям та найбільш вразливим групам населення. Загалом підтримку отримають близько 650 тисяч осіб.

Під час засідання Генеральної Асамблеї ООН 25 вересня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш повідомив, що через повномасштабну агресію Росії понад 15 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги.

Генсек також зазначив, що фінансування Фонду гуманітарного реагування наразі становить менш ніж половину необхідної суми. Він закликав донорів терміново підтримати зусилля, щоб забезпечити допомогу на місцях, особливо в зимовий період.

Читайте також: Крим, який перебуває у тимчасовій окупації Росії, можна передати під мандат ООН і протягом певного часу підготувати півострів до проведення «чесного референдуму». Таку ідею висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, виступаючи на щорічній зустрічі YES у Києві.