Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+15
$   39.43
  42.75

26 трав. 2023 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

194

0

Нідерланди можуть передати Україні F-16 після навчання пілотів

Нідерланди можуть передати Україні F-16 після навчання пілотів

На озброєнні армії Нідерландів перебувають 42 винищувачі F-16


f-16_fighting_falcon

Нідерланди можуть надати Україні свої винищувачі F-16 після того, як українські пілоти пройдуть підготовку. Уряд країни обговорює таку можливість із союзниками.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією.

На озброєнні армії Нідерландів перебувають 42 винищувачі F-16. З них 24 використовуються, решта хоч і не використовуються, але залишаються придатними для польотів завдяки регулярному технічому обслуговуванню.

У грудні Нідерланди без пояснень відклали продаж Dra ken International десяти винищувачів із тих, на яких не літають нідерландські пілоти, посилаючись на комерційну конфіденційність.

Речниця міністерства оборони Нідерландів заявила, що уряд розгляне поставку F-16 в Україну пізніше, бо зараз у пріоритеті навчання пілотів.

Нагадаємо, перші 20 українських пілотів почнуть навчання на F-16 у Британії.


22 трав. 2023 08:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

128

0
Україні передаватимуть винищувачі не окремо, а одразу підрозділами – Ігнат

Cпочатку Україна може отримати кілька десятків літаків — для розв’язання поточних завдань. А вже після війни радянські літаки можна буде повністю замінити західними.


61834220_605

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що західні партнери передаватимуть Україні бойові літаки не окремо, а відразу підрозділами, які складаються щонайменше з 12 літаків.

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

“Ті літаки будуть передаватися підрозділами. Авіаційний підрозділ — це щонайменше ескадрилья. У нашому варіанті це зараз 12+ літаків, у західних партнерів ескадрилья більша — там до 18 літаків”, — зазначив він.

За словами Ігната, спочатку Україна може отримати кілька десятків літаків — для розв’язання поточних завдань. А вже після війни радянські літаки можна буде повністю замінити західними.

Речник Повітряних сил наголосив, що західних бортів може бути менше, ніж радянських, оскільки вони багатоцільові й можуть замінювати ті чотири типи бойових радянських літаків, які є в України, тому під час обговорення кількості літаків треба враховувати завдання, які стоять перед ними.

“Наше завдання зараз одне — це оборона країни й посилення ППО. Насамперед цей літак дозволить захистити нас усередині країни. А також зробити те, що дуже зараз потрібно — відігнати якомога далі від наших кордонів російські літаки, які обстрілюють нас керованими авіабомбами”, — додав Ігнат.

Україні передаватимуть винищувачі не окремо, а одразу підрозділами – Ігнат