Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 05 травня
+17
$   39.4
  42.34

11 верес. 2023 12:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

118

0

НАТО планує провести масштабні військові навчання – найбільші з часів Холодної війни

НАТО планує провести масштабні військові навчання – найбільші з часів Холодної війни

Навчання пройдуть у Німеччині, Польщі та країнах Балтії взимку-навесні 2024 року. Вони є частиною нової стратегії навчання, згідно з якою військовий альянс проводитиме два великих навчання щороку замість одного.


Screenshot_6

НАТО проведе наступної весни найбільші військові навчання з часів Холодної війни. Ця подія запланована на весну 2024 року.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Навчання Steadfast Defender пройдуть у лютому-березні на території Німеччини, Польщі та країн Балтії. Буде задіяно близько 41 тис. військовослужбовців, понад 50 кораблів, здійснено від 500 до 700 вильотів авіації.

НАТО хоче перевірити свою готовність дати відсіч потенційному російському вторгненню. Планується збільшити частоту таких навчань до двох на рік замість одного.

При цьому видання зазначає, що це будуть найбільші військові навчання НАТО з часу закінчення Холодної війни. Навчання також є першими з точки зору технічних можливостей: вони використовують реальні географічні дані для створення більш реалістичних сценаріїв для військ.

10 верес. 2023 10:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

97

0
В Україні воює понад 420 тисяч російських військових – розвідка

РФ так і не досягла своєї стратегічної мети - повної окупації території України.


158958-1_large

Росія зосередила на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема в Криму, понад 420 тисяч своїх військовослужбовців.

Про це  повідомив заступник очільника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), передає Інтерфакс-Україна.

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях та на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інші структури, спеціальні підрозділи, силові структури РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", - заявив він.

Скибіцький наголосив, що за понад півтора роки від початку повномасштабної агресії РФ так і не досягла своєї стратегічної мети – повної окупації території України.

"Потім були інші стратегічні цілі. Насамперед - повна окупація Луганської та Донецької областей. І саме зараз, на сьогоднішній день, найбільш активні бойові дії РФ проводить, по суті, на двох напрямках – Куп'янськ-Лиман, і це Мар'їнка-Донецьк, для того, щоб виконати бодай якесь завдання та повністю вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької області", - додав він.

У ГУР зазначили, що це дуже потужний контингент, який налічує велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем, систем залпового вогню та ракетних систем.