Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

25 серп. 2024 15:49

Останнє оновлення  
25 серп. 2024 15:49
Технології та наука
0

803

0

Наступного тижня екіпаж SpaceX здійснить перший приватний вихід у відкритий космос

Наступного тижня екіпаж SpaceX здійснить перший приватний вихід у відкритий космос

Місія стане першим випробуванням нових скафандрів.


Екіпаж місії SpaceX Polaris Dawn, що складається з чотирьох осіб, прибув до Флориди перед запуском, запланованим на 26 серпня. Місія передбачає перший приватний вихід у відкритий космос.

Про це пише Reuters.

До складу екіпажу увійшли підприємець-мільярдер, військовий пілот у відставці та двоє співробітників SpaceX. Вони завершують більше ніж дворічну підготовку до місії, під час якої планують здійснити прив’язний вихід у відкритий космос з капсули Crew Dragon на навколоземній орбіті.

Ця місія стане першим значним випробуванням нових скафандрів астронавтів SpaceX і відзначатиме важливу комерційну віху на шляху компанії Ілона Маска до створення колоній на Марсі. Командир місії, Джаред Айзекман, генеральний директор компанії Shift4, зазначив: «Ризик того вартий. Ми не можемо уявити, що це може змінити траєкторію розвитку людства. Потрібні перші кроки в цьому напрямку».

Айзекман фінансує цю місію та інші проєкти в рамках програми Polaris. Хоча точна сума витрат на місії не розголошена, відомо, що вона може досягати сотень мільйонів доларів. Віцепрезидент SpaceX Білл Герстенмайєр повідомив, що фінансові інвестиції в розробку нових скафандрів були розподілені між командою Polaris і SpaceX.

Запуск місії планується на 03:38 ранку за східним часом 26 серпня зі стартового майданчика SpaceX у Космічному центрі NASA ім. Кеннеді у Флориді. Місія триватиме шість днів, а вихід у відкритий космос заплановано на третій день.

До складу екіпажу Polaris Dawn входять пілот місії Скотт Потіт, підполковник ВПС США у відставці, який також брав участь у місії Inspiration4, а також співробітниці SpaceX Сара Гілліс і Анна Менон, провідні інженери з космічних операцій компанії, які будуть спеціалістами місії.

Нагадаємо, компанія Neuralink Ілона Маска оголосила про позитивні результати у випробуваннях нового пристрою на ім'я Алекс – другого пацієнта, який отримав імплантат, що дозволяє паралізованим людям управляти цифровими пристроями лише думками.