Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

19 січ. 2024 15:58

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 15:58
Події
0

106

0

На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця

На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця

Сума майна перевищує 61 мільйон доларів.


Збройним силам України передали майно білоруської компанії на понад 61 мільйон доларів.

Про це повідомили в ДБР.

Працівники ДБР виявили під час досудового розслідування на території морського порту 26 тисяч тонн металевої продукції.

«Зокрема, у зоні митного контролю Одеської митниці виявили арматуру, труби та сталеві заготівлі, власником яких є компанія з Білорусі», – кажуть в ДБР.

У відомстві додають, що це майно могло вже майже два роки служити українській армії, який митниця не «загубила» його всупереч вимогам Заокну «Про вилучення майна у період військового стану».

Орієнтовна вартість товару становить понад 61 мільйонів доларів.

Наразі 412 вагонів з металевою продукцією вилучили та передали на потреби військовослужбовців ЗСУ.

На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митницяНа потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 2На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 3На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 4На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 5На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 6На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 7На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 8На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 9На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 10На потреби ЗСУ передали майно білоруської компанії, яке «загубила» митниця - фото 11

17 жовт. 2023 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

123

0
«Забув» вказати в декларації майно дружини на десятки мільйонів – ДБР повідомило про підозру посадовцю

Відомості, що були вказані у декларації посадовця, відрізнялися від правдивих на загальну суму 11,9 млн гривень.


Screenshot_20

Працівники ДБР повідомили про підозру посадовцю Головного управління ДСНС України у м. Києві, який кілька років не декларував майно дружини на майже 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Так чиновник не задекларував за 2020 рік, що його дружина володіє 4 квартирами, 4 нежитловими приміщеннями, 4 паркомісцями, житловим будинком та земельною ділянкою. Все майно знаходиться у Києві та Київській області.

Відомості, що були вказані у декларації посадовця, відрізнялися від правдивих на загальну суму 11,9 млн гривень.

Також посадовець не задекларував ще одну квартиру, яку його дружина отримала у власність вже у декларації за 2021 році. Цього разу відомості відрізнялися від достовірних на суму у 12,7 млн гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру у декларуванні недостовірної інформації (ч. 2 ст. 366-2 КК України).



18 груд. 2023 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

153

0
Будинки на гірськолижному курорті та вантажівки: у рівненського воєнкома конфіскували майно на майже 52 млн грн

Йдеться про 7 будинків на гірськолижному курорті, 2 земельні ділянки, а також 2 вантажні автомобілі.


povidomilo-shhe-odnu-pidozru-odioznomu-oblasnomu-voenkomu-z-rivnenshhini-cherez-46-mln-grn-nezadeklarovanih-statkiv-6

Суд передав до Нацагентства з питань виявлення активів (АРМА) майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата.

Як повідомили в ДБР, загальна вартість переданого майна оцінюється у 51 млн 700 тис. грн.

Зокрема це:

  • земельна ділянка у селі Поляниця Івано-Франківської області із житловим будинком площею 280 кв. м;
  • 7 будинків загальною площею майже 500 кв. м на цьому ж гірськолижному курорті;
  • земельна ділянка у селищі Ланчин Івано-Франківської області площею близько пів гектара та будинком на 316 кв. м.
  • два вантажних автомобілі.

Зараз керівник Рівненського обласного ТЦК та СП перебуває під вартою без можливості внесення застави. Щоразу після продовження міри запобіжного заходу адвокат підозрюваного намагається оскаржити рішення суду.

Воєнкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Будинки на гірськолижному курорті та вантажівки: у рівненського воєнкома конфіскували майно на майже 52 млн грнБудинки на гірськолижному курорті та вантажівки: у рівненського воєнкома конфіскували майно на майже 52 млн грн - фото 2Будинки на гірськолижному курорті та вантажівки: у рівненського воєнкома конфіскували майно на майже 52 млн грн - фото 3

11 січ. 2024 12:32

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 12:35
Події
0

117

0
Арештували майно сім’ї та компаній львівського бізнесмена Гринкевича

Бюро порушило кілька місяців тому кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.


Арештували майно сім’ї та компаній львівського бізнесмена Гринкевича

Арештовано майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена - одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який намагався дати хабар слідчому Бюро. Мова йде про Ігоря Гринкевича.

Про це повідомляє ДБР.

У межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ було проведено обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній.

Для забезпечення відшкодування спричинених збитків було накладено арешти на нерухоме майно, транспортні засоби преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також на майно та рахунки підконтрольних йому компаній.

Отримано висновок експертів згідно з якими встановлено, що вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби МОУ у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями Збройних сил України.

Отримано висновок експертів згідно з якими встановлено, що вся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби МОУ у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями Збройних сил України.

Нагадаємо, Бюро порушило кілька місяців тому кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. За попередніми оцінками це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Також, встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

Аналіз зовнішньоекономічних контрактів та митних документів вказаних підприємств виявив факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ. Перевіряється причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялось, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

Хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк до восьми років.