Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+14
$   39.36
  42.4

29 лип. 2023 15:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Спорт
0

119

0

Міжнародна федерація фехтування скасує рукостискання після поєдинків

Міжнародна федерація фехтування скасує рукостискання після поєдинків

Традиційне рукостискання наприкінці поєдинку буде негайно замінено привітанням на відстані


273476_1

Міжнародна федерація фехтування (FIE) ініціювала зміну правил після інциденту з українською фехтувальницею Ольгою Харлан та її російською суперницею і скасувала обов'язкове рукостискання після закінчення поєдинків.

Про це інформує La Reppublica.

"На конференції, яка санкціонувала угоду між Харлан і федерацією, FIE оголосила, що інцидент у четвер змінить правила фехтування. Традиційне рукостискання наприкінці поєдинку буде негайно замінено привітанням на відстані, що дасть змогу українцям не наближатися до росіян, навіть якщо вони змагаються в нейтральному статусі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в 1/32 фіналу чемпіонату світу з фехтування українка Ольга Харлан перемогла росіянку Анну Смирнову, однак після бою відмовилася потиснути руку суперниці. Росіянка подала скаргу про порушення правил. Спочатку FIE відхилила протест росіянки, проте пізніше стало відомо про дискваліфікацію Харлан.

Згодом Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді в Парижі 2024 року. 

28 лип. 2023 21:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Спорт
0

3373

0
Харлан, що не потисла руку росіянці, отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду

Харлан війзьме участь в Олімпійських іграх 2024


olga-harlan

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яку дискваліфікували на чемпіонаті світу в Італії за відмову потиснути руку росіянці, отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

Про це повідомив міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт у Facebook.

 "Враховуючи вашу унікальну ситуацію, Міжнародний олімпійський комітет забронює для вас додаткове місце на Олімпійських іграх 2024 в Парижі на випадок, якщо вам не вдасться кваліфікуватися на змагання у період, що лишився попереду. Ми робимо цей унікальний виняток також через те, що процедури, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію", - йдеться у листі від Міжнародного олімпійського комітету, оприлюдненому міністром.