Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 05 травня
+13
$   39.4
  42.34

12 трав. 2023 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

93

0

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

В танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот», - каже Резніков. 


BM_Oplot,_Kyiv_2021,_14

Міністерство оборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ. Про це під час візиту до Харківської області сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Урядовець провів тестування танку «Оплот».

«Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот». На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць. ... Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти», — сказав міністр.

Окрім того, Рєзніков нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. Він зазначив, що «Укроборонпром» є надійним партнером на шляху до перемоги.

«Наше завдання – це спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки – і кожного дня ми, державний оборонно-промисловий комплекс, спільно з Міноборони робимо все можливе для наближення нашої перемоги», – відзначив генеральний директор «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

12 трав. 2023 07:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

96

0
Україна отримає танки Abrams на початку осені – Остін

Кілька танків Abrams перемістили на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання.


2-11-scaled

Американські танки Abrams доставлять в Україну до початку осені.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає «Голос Америки».

«Ми робимо все можливе, щоб пришвидшити постачання цих танків. За нашими прогнозами, це відбудеться на початку осені», – сказав він на слуханнях у Сенаті 11 травня.

Також Остін зазначив, що США займаються не лише відправленням техніки в Україну й підготовкою військових для користування нею, а й створенням інфраструктури, яка підтримуватиме її роботу.

«Ці танки суттєво відрізняються, зокрема, за рахунок турбінного двигуна та інших достатньо складних систем. Але ми намагаємось якнайшвидше передати цю техніку українцям. До початку осені вони точно матимуть усе в наявності», – сказав міністр.

Остін додав, що кілька танків Abrams перемістили на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання. До того часу, коли навчання завершаться, танки будуть доступні для використання.