Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+18
$   41.17
  45.95

16 лип. 2024 16:21

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

198

1

Мар’яну Безуглу внесли до бази «Миротворця»

Мар’яну Безуглу внесли до бази «Миротворця»

Нардепка уже відреагувала на цю ситуацію.


Нардепку Мар’яну Безуглу внесли до бази сайту «Миротворця» через «явні ознаки спланованої в інтересах російського агресора та невстановленої групи осіб інформаційної кампанії». Раніше її вирішили зняти з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю.

Про це йдеться на сайті «Миротворець».

Мар’яну Безуглу внесли до бази «Миротворця»

На «Миротворці» вказано, що Мар’яна Безугла свідомо дискредитувала органи державної влади та управління України. Серед звинувачень:

  • свідомі публічні дії, спрямовані на дискредитацію державних органів та управління України.
  • намірені дії, спрямовані на дискредитацію та деморалізацію Збройних сил України.
  • перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.
  • намірені дії, спрямовані на розкол громадянського суспільства в Україні.
  • свідоме поширення інформації, що містить державну таємницю, яку Росія використовує для досягнення стратегічних цілей під час планування та ведення бойових дій проти України та для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій.

Мар’яну Безуглу внесли до бази «Миротворця» - фото 2

Зазначено, що протягом 2022-2024 років «цілеспрямована та системна» діяльність нардепки мала «явні ознаки спланованої в інтересах російського агресора та невстановленої групи осіб інформаційної компанії».

«Метою якої є дискредитація вищого командного складу Збройних сил України, деморалізація особового складу ЗСУ, зниження рівня довіри громадян України до своїх Збройних сил. Для досягнення цих цілей Безугла з групою невстановлених осіб через соціальні мережі свідомо вводила в оману громадян України та міжнародне співтовариство, публікуючи інформацію щодо діяльності ЗСУ та їхнього керівництва викривленою з явним маніпулятивним характером», – йдеться в повідомленні.

Сама нардепка вже відреагувала на даний випадок:

«Отримала акаунт в базі «Миротворець» за «дискредитацію ЗСУ» (генералів) на фоні зростаючої підтримки серед бойових підрозділів. В один день Комітет нацбезпеки припинив існувати як уповноважений на контроль та захист громадян орган. Сьогодні те ж сталося з «Миротворцем». Нові часи», – написала Безугла.