Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+11
$   41.02
  45.56

24 лип. 2024 14:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:02
Політика
0

380

0

Кулеба зустрівся з головою МЗС Китаю

Кулеба зустрівся з головою МЗС Китаю

Він розповів, за яких умов Україна буде готова до перемовин із Росією.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Китаю провів переговори зі своїм китайським колегою Ван Ї.

Про це повідомило українське МЗС.

Зустріч дипломатів відбулася в розвиток контактів між президентом Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном, зазначило відомство.

«Переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою», – заявив Кулеба на перемовинах.

Він розповів колезі про результати червневого Саміту миру у Швейцарії та розʼяснив логіку подальших кроків у впровадженні «формули миру» як шляху до завершення російської агресії.

Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності до переговорного процесу з росією «на певному етапі», коли країна буде готова вести їх доброчесно. Водночас він зазначив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

Кулеба зустрівся з головою МЗС КитаюКулеба зустрівся з головою МЗС Китаю - фото 2

«Російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою», – заявив глава української дипломатії.

Серед іншого – у межах переговорів очільники МЗС обмінялися думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин, а також міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, Китай та Росія розпочали спільні навчання військово-морських сил в Південнокитайському морі, в провінції Гуандун, на півдні Китаю.