Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

28 серп. 2024 13:08

Останнє оновлення  
28 серп. 2024 13:08
Спорт
0

856

0

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України

Гра мільйонів та мільйонерів. Все, що ви хотіли дізнатися про найкрутіших футболістів світу та України.


Якось менеджер англійського «Ліверпуля» сказав: «Деякі кажуть, що футбол – це питання життя і смерті. Мене це пригнічує. Запевняю, футбол - набагато важливіше!». Якщо ви погоджуєтеся з думкою англійця, запрошуємо разом з Україна.info відправитися у світ футбольних легенд, швидкості, великих грошей та надприродної жаги до перемоги.

Зідан чи Бекенбауер, Гаррінча чи Ейсебіо, Роналду чи Неймар? Питання «найкращих» завжди буде виникати серед тих, хто любить та живе футболом. Пропонуємо розібратися, кого сьогодні вважають найкращим футболістом світу та хто вони - найкращі футболісти світу 21 століття.

ТОП 10 найкращих футболістів світу

Ліонель Мессі

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України

Почнемо з беззаперечного лідера поля, найтитулованішого футболіста світу - аргентинського футболіста, плеймейкера, нападника клубу «Інтер Маямі» Ліонеля Мессі. Чим відомий футболіст? На рахунку 37-річного уродженця Росаріо 10 перемог у Ла Лізі, 7 перемог Кубку Іспанії. Також Мессі є чотирикратним переможцем Ліги чемпіонів, шестикратним найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, 17-кратним учасником збірної FIFA FIFPro World XI, переможцем Кубку світу, двократним переможцем Кубку Америки, 8-разовим володарем «Золотого м’яча». На рахунку Мессі рекорд за кількості голів за Барселону – 672 та за Аргентину – 109.  Ліонеля Андреса Мессі вважають футбольним генієм. Ця людина знайшла свій таємний зв'язок з м’ячем та полем, тож сьогодні він поправу носить титул – найкращого.

Кріштіану Роналду

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 2

Відомий у світі футболу за прізвиськом «Пеналду», цей португальський футболіст вважається одним з найкращих футболістів в історії гри мільйонів. До того ж, він став першим у світі футболістом-мільярдером. Звісно, мова йде про видатного футболіста світу Кріштіану Роналду. На рахунку 39-річного футболіста, нападника та капітана саудівського клубу Ан-Наср та збірної Португалії: 5 «Золотих м’ячів», 5 перемог Ліги чемпіонів. Також Роналду є трикратним переможцем Прем’єр-ліги, двократним переможцем Ла Ліги, двократним переможцем Серії А, переможцем чемпіонату Європи, рекордсменом з кількості голів забитих за збірну – 130!  Роналду неодноразово визнавали найкращим гравцем XXI століття, в цьому він, до речі, також не сумнівається. Його цитата: «Якщо ви не вірите в те, що ви найкращий, то ви ніколи не досягнете всього, на що здатні». Очевидно, він вірить і знає, що найкращий.

Тьєррі Анрі

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 3

Нападник, що забиває неймовірний асист, крутий наставник для команди. Той, що вміє на полі все. Французький футболіст та тренер Тьєррі Анрі відомий своєю грою у таких клубах, як «Монако», «Ювентус», «Арсенал», «Барселона», «Нью-Йорк Ред Буллз». На його рахунку: перемога на чемпіонаті світу FIFA, перемога на чемпіонаті Європи УЄФА, дві перемоги у Прем’єр-лізі, перемога на Ла Лізі, два Кубка Англії, перемога у Лізі чемпіонів, Лізі 1, Кубку Іспанії та перемога у клубному чемпіонаті світу.

Зінедін Зідан

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 4

Ім’я цього футболіста та тренера знають навіть ті, хто знаходиться на протилежній планеті від футболу. Зінедін Язід Зідан відомий у футболі, в рекламі і своїм характером. У французькій столиці в центрі Жоржа Помпіду є пам’ятник, де Зінедін Зідан б'є головою гравця італійської збірної  Марко Матерацці. Як стало відомо пізніше, такий емоційний поступок був викликаний не вибуховим характером француза, а тим, що Матерацці негідно висказався про сестру Зідана. Тим не менше, за що ми любимо та цінуємо талант француза? За плечами одного з найкращих гравців світу з футболу Зідана: перемога на чемпіонаті світу ФІФА, перемога на чемпіонаті Європи УЄФА, дві перемоги Серії А, перемога у Лізі чемпіонів, у Ла Лізі. Також Зідан володар Міжконтинентального кубку.

Лука Модрич

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 5

Не тільки відомий футболіст, а й гарна людина. Цього хорвата знають у всьому світі. Лука Модрич той, хто зіграв велику роль в створенні переможної ходи «Мадрида». В скрині його досягнень: володар «Золотого м’яча», чотириразовий переможець Ла Ліги, фіналіст Чемпіонату світу, володар найбільшої кількості трофеїв, виграних разом з «Реалом».

Кіліан Мбаппе

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 6

Французький нападник «Реал Мадрид» та збірної Франції один з тих, кого називають вундеркіндом у футболі. В професійну гру хлопець потрапив коли йому виповнилося 16 років, в 17 він вже забив свій перший гол, а в 19 Кіліан Мбаппе виграв Чемпіонат світу! Сьогодні він є переможцем Кубку світу, семиразовим переможцем Ліги 1, чотирикратний володар Кубку Франції.

Андрес Іньєста

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 7

Іспанський футболіст Андрес Іньєста один з найтитулованіших гравців в історії світового футболу. Вважається одним з найсильніших півзахисників сучасності. Той, хто назавжди змінив іспанський футбол. Чим відомий? Іньєста став переможцем Кубку світу, дворазовим переможцем чемпіонату Європи, чотириразовим переможцем Ліги чемпіонів, 9-разовим переможцем Ла ліги, володарем другого місця в «Золотому м’ячі».

Хаві Ернандес

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 8

Цього каталонця точно поважають футбольні фанати по всьому світу. Хаві Ернандес  каталонський іспанський футбольний тренер, головний тренер «Ан-Наср», екс-футболіст та капітан «Барселони», збірної Іспанії та збірної Каталонії. На його рахунку: перемога на Кубку світу, 2 перемоги на чемпіонаті Європи, 2 на Лігі чемпіонів, 8 у Ла Лізі.

Роналдо Назаріо

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 9

Говоримо – футбол, думаємо – Бразилія! Бразильський футболіст, один з найкращих гравців в історії футболу – Роналду Назаріо. Він відомий як потужний та надшвидкий нападник, а ще, як футболіст який після важких травм все одно повертався в кар’єру. На його рахунку безліч кубків, м’ячів та титулів.

Роналдінью

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 10

Сьогодні офіційний посол клубу «Барселона», а в минулому – неймовірний бразильський футболіст, атакувальний півзахисник та нападник. Роналдіньо – переможець Чемпіонату світу ФІФА, власник «Золотого м’яча», переможець Кубку Америки, дворазовий переможець Ла Ліги, двічі власник титулу «Гравець року ФІФА».

Легенди футболу

Звісно, готуючи рейтинг футболістів світу, ми не могли не згадати легенд. Тих, хто буквально заразив футболом увесь світ. Тих, на кого рівнялися сьогоднішні зірки спорту.

Кевін Кайл шотландський футболіст у відставці та медіа-персона, який грав на позиції центрального нападника, пригадуючи своє дитинство розповів: «Коли я був дитиною, мій батько був суддею на матчі. Пам'ятаю, він показав мені жовту картку і запитав моє ім'я». Чи було це автоматичне запитання, чи чоловік хотів таким чином образити сина, чи батько настільки серйозно переймаючись грою, забув ім’я дитини – достеменно не відомо. А от імена видатних футболістів, які й зробили цю гру такою популярною, ми вам все ж нагадаємо.

  1. Гаррінча - бразильський футболіст, найкращий правий нападник в історії.
  2. Пеле – бразилієць, єдиний футболіст у світі, який тричі ставав чемпіоном світу як гравець.
  3. Ейсебіо – «Чорна перлина», другий найкращий бомбардир збірної Португалії всіх часів.
  4. Франц Бекенбауер - легенда Німеччини, один із найвидатніших гравців у футболі.
  5. Дієго Марадона - аргентинський футболіст, один з найвідоміших і найкращих гравців в історії футболу.
  6. Паоло Россі – легендарний володар «Золотого м’яча», найкращий футболіст Європи.
  7. Боббі Мур - лауреат Ювілейної нагороди УЄФА як найвидатніший англійський футболіст 50-річчя, один з найкращих польових гравців XX століття.
  8. Мірослав Клозе - рекордсмен чемпіонатів світу.
  9. Карлос Альберто - чотириразовий переможець Північноамериканської футбольної ліги
  10. Жаірзіньо - володар Кубка Лібертадорес, найкращий бомбардир збірної Бразилії.
  11. Андрій Шевченко - український футболіст, який грав на позиції нападника за київське «Динамо», «Мілан» та лондонський «Челсі». В 2003 році став першим українцем, хто виграв Лігу чемпіонів. Володар «Золотого м'яча». Один з найрезультативніших бомбардирів єврокубкових турнірів за всі сезони. Найкращий бомбардир національної збірної України. Тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі — чемпіонату Італії. Другий бомбардир за всю історію «Мілана». З 25 січня 2024 року — Президент Української асоціації футболу.

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 11

Якщо зі світовими зірками зеленого поля все зрозуміло, а як щодо українців? Українці теж грають в футбол і також мають неабиякі здобутки. І якщо комусь здається, що часи найкращих українських футболістів залишилися в минулому, то це не так. Попри 10-річну війну, наші гравці продовжують відточувати майстерність та забивати голи противникам.

Популярні футболісти України

  1. Олександр Зінченко – наймолодший капітан української збірної, зараз грає в клубі «Арсенал».
  2. Віктор Циганков – володар Кубка та Суперкубка України, грає в іспанському клубі «Жирона».
  3. Михайло Мудрик - володар Суперкубка України, зараз грає за англійський клуб «Челсі».
  4. Володимир Бражко - найкращий молодий футболіст України, півзахисник київського «Динамо».
  5. Георгій Судаков - найкращий бомбардир, чемпіон України, півзахисник донецького «Шахтаря».

Слід зазначити, що відомі футболісти світу також непогано заробляють, а одного гравця клуби можуть оцінювати в сотні мільйонів євро.

Королі поля: Рейтинг найкращих футболістів світу та України - фото 12

До прикладу за інформацією Міжнародного центру спортивних досліджень на сьогодні, найдорожчим діючим футболістом є півзахисник мадридського «Реала» Джуд Беллінгем, його вартість – 267,4 млн євро, другим за списком з 251,2 млн євро – форвард «Манчестер Сіті» Ерлінг Холаннд, третю позицію зайняв Вінісіус Жуніор з «Реалу», його трансферна вартість складає 250,3 млн євро.

Серед найдорожчих футболістів України – Олександр Зінченко (Арсенал) з 42 млн євро, Михайло Мудрик (Челсі) з 35 млн євро та Артем Довбик (Жирона) з 30 млн євро.