Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

8 черв. 2023 16:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

227

0

Контрнаступ розпочався? У Міноборони кажуть про бої на Півдні та Сході

Контрнаступ розпочався? У Міноборони кажуть про бої на Півдні та Сході

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр коротко охарактеризувала ситуацію на фронті.


Screenshot_5

Неназвані джерела заявили в інтерв'ю західним ЗМІ, що Україна в четвер розпочала довгоочікуваний контрнаступ проти Росії.

ABC News повідомляє, що двоє українських чиновників, включаючи джерело, близьке до президента Володимира Зеленського, підтвердило, що зараз триває активна фаза українського контрнаступу.

До складу українських військ входять спеціалізовані штурмові підрозділи, озброєні західним озброєнням і навчені тактиці НАТО. Атаки на південному сході країни означають значне просування вглиб окупованої Росією території.

Російські так звані "воєнкори" заявляють про запеклі бої в Запорізькій області. Українські захисники можуть мати на меті розірвати так званий сухопутний міст між материковою Росією і окупованим Кримським півостровом, відрізавши найважливіші російські лінії постачання.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр коротко охарактеризувала ситуацію на фронті. За її словами, Сили оборони України б’ються за Велику Новосілку на Новопалівському напрямку. Також українські захисники ведуть бої на Бахмутському напрямку.

Про це Маляр написала у Телеграмі.

Схід. На Бахмутському напрямку ведуться активні дії наших військ. Тривають бої. Подекуди ворог намагається перейти у наступ, але безуспішно.

На Куп’янському, Шахтарському напрямках - ворог завдає авіаційні удари, здійснює обстріли.

На Авдіївському та Лиманському напрямках противник робить спроби наступати, але безуспішно.

На Мар’їнському - тривають бої. Наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, завдавши йому значних втрат.

Південь. Тривають бої за Велику Новосілку на Новопалівському напрямку.

На Запорізькому напрямку в районі Оріхова ворог в активній обороні.

Нагадаємо, за останню добу Третя штурмова бригада відкинула ворога з територій обсягом 1,8 км вздовж фронтової лінії та на 1,2 км у глибину фронту.


8 черв. 2023 14:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

237

0
Бахмут: ЗСУ відкинули ворога вздовж 1,8 км лінії фронту та на 1,2 км у глибину

Українські воїни захищають наші землі та зачищають фланги довкола Бахмута


351142458_1632650893921935_7013064936726721165_n

За останню добу Третя штурмова бригада відкинула ворога з територій обсягом 1,8 км вздовж фронтової лінії та на 1,2 км у глибину фронту.

Про це повідомляє 3-тя окрема штурмова бригада.

«Внаслідок наступальних дій 2-го штурмового батальйону, значних втрат зазнали підрозділи 57-ї бригади РФ та загони тюремників «шторм Z»: близько 30 «двохсотих»; та 40 «трьохсотих» росіян. Також ліквідовано склади з російським БК, техніку, зокрема ББМ, танки та артилерію противника.

Так, сили ворога майже повністю відкинуто за канал, де ще нещодавно були розташовані позиції окупантів», - повідомляють військові.