Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

2 трав. 2024 13:21

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

9322

0

Klavdia Petrivna. Хто вона, українська співачка, що не показує свого обличчя?

Klavdia Petrivna. Хто вона, українська співачка, що не показує свого обличчя?

Клавдія Петрівна майже рік зберігає свою анонімність.


Klavdia Petrivna. Хто вона, українська співачка, що не показує свого обличчя?

Українська виконавиця Klavdia Petrivna (Клавдія Петрівна) готується до першого сольного концерту, що відбудеться 30 серпня у Палаці спорту. Квитки на подію розлетілися за лічені години і тому є причина. Адже до сьогодні ніхто достеменно не знає, хто така Клавдія Петрівна. Музикантка зберігає свою анонімність, не показуючи власне обличчя. Нещодавно вона вперше з’явилася на великій сцені, заспівавши спільний трек «Барабани» з Артемом Пивоваровим. Дівчина закрила себе червоною мантією і капелюхом.

Україна.info розповідає, як з’явилася Klavdia Petrivna і ким вона може бути.

Клавдія Петрівна — це псевдонім, зaпозичений у героїні ромaну «Зaписки кирпaтого Мефістофеля» укрaїнського письменникa Володимира Винниченка.

Співачка з’явилася в українському музичному просторі в липні 2023-го. Демоверсії своїх робіт опублікувала у TikTok. Соцмережі швидко «розкрутили» композиції. В серпні того ж року у телеграмі співачки з’явився демоальбом із 7 пісень.

Klavdia Petrivna. Хто вона, українська співачка, що не показує свого обличчя?

Восени Клава Петрівна уклала контракт із молодим українським лейблом NEBO Music.

Відомо, що перші місяці кар’єри принесли гіркий досвід для співачки. Не розібравшись «як все працює», вона не мала офіційних прав на свої демотреки, тому невідомі особи додавали їх на стрімінгові платформи, заробляючи на тому гроші. Для обкладинок вони використовували чужі фото.

Цікаво, що під час Третього саміту перших леді та Джентельменів дружина президента Олена Зеленська процитувала рядок з роботи загадкової виконавиці: Петрівни «Я щаслива»: «Лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива». Слова стосувалися теми ментального здоров’я.

На початку грудня у світ вийшов мініальбом з назвою «Зима». Вкінці минулого року відбулася прем’єра треку «Чорні Білі» спільно із співаком OSTY. У 2024-й виконавиця увірвалася треком «Сніг».

Клавдія Петрівна – це Соломія Опришко?

Особистість співачки привертає увагу не лише своєю творчістю, але й анонімністю. Здається, після тривалих дискусій більшість блогерів і людей із світу музики зійшлися на тому, що Клавдія Петрівна – це Соломія Опришко.

Блогер Максим Нагорняк заявив, що вирішив розставити всі крапки над «і». Він переконує, що виконавиця, яка не показує своє обличчя, – Соломія Опришко.

«І давайте так. Ми закриємо це питання. Ця дівчина, про яку всі говорять, це Соломія Опришко. І я вам даю своє слово, тому що я Клавдію Петрівну, коли працював на лейблі, хотів підписати минулого літа, коли я працював там», - додав він.

Соломії – 19 років, вона родом з Львівської області.

Не Маша Кондратенко

Коли в лютому відбувалося нагородження премії «Золота Зоря Лірум» Клавдія Петрівна отримала першість в номінації «Дебют року». Проте статуетку забирала співачка Маша Кондратенко. Хоча співачка не підтвердила і не спростувала свою причетність до загадкової Клавдії, прихильники все ж зійшлися на думці, що це різні люди.

Перше інтерв’ю Klavdia Petrivna дала радіо Хіт.FM. У студію вона прийшла в чорному капелюсі з бахромою, що закривала обличчя.

Klavdia Petrivna. Хто вона, українська співачка, що не показує свого обличчя? - фото 2

Зазначимо, що загадковий образ виконавиці – не дивина для світу шоубізнесу. Колись подібний «прийом» використовувала співачка Sia. Попри це, українська музикантка таки змогла створити ажіотаж навколо своєї творчості.

Що співає Клавдія Петрівна

Імператори


Знайди мене


Уже світає



Чорні Білі feat. OSTY


Я тобі брехала


Хто ти