Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+20
$   41.44
  46.24

13 черв. 2024 15:00

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

326

0

Канада передає ЗСУ ракети і надсучасні бронемашини

Канада передає ЗСУ ракети і надсучасні бронемашини

Загалом Україна отримає 50 канадських БТР.


Канада передає ЗСУ ракети і надсучасні бронемашини

Міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення урядом нового пакета військової допомоги для України. Зокрема, до нього увійдуть ракетні системи, боєприпаси та бронемашини.

Про це Блер заявив 13 червня у Брюсселі, де відбувається засідання у форматі «Рамштайн».

За словами міністра оборони, у новому пакеті допомоги Канада передасть Україні 2 300 ударних ракет CRV7, які раніше використовували на винищувачах CF-18.

«Протягом останніх кількох місяців ми проводили випробування цих ракет, щоб переконатися в їхній працездатності після запитів Збройних сил України на це обладнання. І ми продовжуємо випробовувати ще 80 тисяч ракет CRV7», – розповів Блер.

Він додав, що після цих випробувань Канада планує передати Україні ще більше цих ракет.

У пакеті військової допомоги українська армія також отримає боєприпаси та 29 дистанційних систем Nanuk, які надалі можна буде встановити на бронетехніку.

За словами Блера, Україна отримає від Канади 50 бронемашин, чотири з яких вже відправлять цього тижня.

«Мілітарний» розповідає, що ці машини є частиною парку найсучаснішої бронетехніки, яку Канада передає Україні. Канада інвестує 650 мільйонів доларів протягом трьох років, щоб надати Україні 50 броньованих машин, побудованих у Лондоні, провінція Онтаріо.

Ці надсучасні броньовані машини виконуватимуть широкий спектр функцій на полі бою, включаючи транспортування військ, забезпечення безпечних місць для командування та управління, а також медичну евакуацію.

Ці БТР, які також використовує канадська армія, забезпечують високий рівень маневреності та захисту екіпажу і вантажу, що перевозиться.

Санітарний варіант ACVS оснащений медичним обладнанням та внутрішнім плануванням, що дозволить лікувати широкий спектр травм.

Нагадаємо, «Укроборонпром» створить спільне підприємство з Amentum Services – для ремонту бронемашин.