Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

26 серп. 2022 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Світ
0

89

0

Італія виділить Україні 2 млн євро і сприятиме у післявоєнному відновленні

Італія виділить Україні 2 млн євро і сприятиме у післявоєнному відновленні


Італія виділить Україні 2 млн євро і сприятиме у післявоєнному відновленні

Сьогодні, 26 серпня, під час візиту до України міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луіджі Ді Майо заявив про долучення Італії до відновлення українських територій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Під час зустрічі міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підкреслив, що Італія є не лише одним із основних торговельно-економічних партнерів України в Європі, а й щирим другом нашої держави. Він подякував Луїджі Ді Майо за його особисту позицію щодо України, яка була означена виходом з партії «Рух п’яти зірок» через принциповий намір подальшої консолідації зусиль Уряду Італії щодо підтримки України та дотримання єдиної політики ЄС. Міністр внутрішніх справ запросив Італію до участі у проєктах післявоєнного відновлення України.

Очільники двох відомств співголовують в Україно-Італійській Раді з економічного, промислового і фінансового співробітництва.

У пакет допомоги увійдуть зокрема 2 мільйони євро для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях.

Зі свого боку Луіджі Ді Май нагадав, що 2021 рік був рекордний в економічній співпраці між Італією та Україною. Він також припустив, що  2022-й став би ще кращим, якби не війна росії проти України.

«Ми як Міністерство закордонних справ та міжнародної співпраці підписали договір з італійськими міськими радами. Багато італійських великих та малих міст мають підписані меморандуми про співпрацю з українськими містами. Це братерство між містами, яке народилося або до війни, або під час неї. І ми хочемо використати цей канал для того, щоб працювати у напрямі відновлення України. Починаючи від сьогодні, Італія як на найвищому державному рівні, так і на місцевих рівнях зможе приєднатися до проєктів відновлення України. В рамках цього проєкту, ми вирішили надати 2 мільйони євро, які будуть направлені для гуманітарного розмінування», - зазначив очільник МЗС Італії.

Він також уточнив, що частину обладнання для розмінування, Італія зможе передати українським рятувальникам найближчим часом.

Окрім того, сторони обговорили прискорення ратифікації підписаної в червні минулого року міжурядової Угоди про українсько-італійське поліцейське співробітництво.