Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

12 жовт. 2023 11:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

147

0

Іспанія передає Україні установки для ЗРК Hawk та боєприпаси

Іспанія передає Україні установки для ЗРК Hawk та боєприпаси

З листопада в Іспанії буде організовано відповідне навчання для українських операторів та технічного персоналу ЗРК HAWK.


Screenshot_7

Іспанія оголосила про надання Україні шістьох пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk та артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм.

Про це повідомили в Міноборони Іспанії.

За словами глави відомства Маргарити Роблес, шість нових зенітних ракетних установок будуть інтегровані в американську батарею, а з листопада в Іспанії буде організовано відповідне навчання для українських операторів та технічного персоналу ЗРК HAWK.

Міністерка оборони Іспанії Маргарити Роблес також повідомила про майбутнє постачання артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм та оголосила, що в наступній партії Києву також відправлять важкі кулемети для посилення протидії безпілотникам.

Крім того, Роблес підтвердила, що польові пайки вже в дорозі до України, після чого Мадрид відправить Києву електрогенератори та водолазні компресори, а також елементи зимового спорядження для військових.

Також продовжуватимуться тренування в місті Толедо та інших місцях, де можна досягти кількості у чотири тисячі військових.

11 жовт. 2023 15:28

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

137

0
Україна отримає від Британії зенітні установки для захисту від дронів

ППО захищатиме критично важливі об'єкти


Screenshot_5

Уряд Сполученого Королівства анонсував передачу Україні стаціонарних зенітних установок Terrahawk Paladin, для забезпечення об’єктової ППО від дронів.

Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

У новому пакеті допомоги від Британії, для забезпечення покращення протиповітряної оборони, була анонсована передача стаціонарної зенітної установки виробництва MSI Defence Systems – Terrahawk Paladin.

«Сьогодні я з гордістю повідомляю, що Сполучене Королівство разом із нашими союзниками виконує цю обіцянку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань Путіна», – розповів Грант Шаппс, міністр оборони Сполученого Королівства.