Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+18
$   41.17
  45.95

12 берез. 2024 13:13

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

506

0

Інтерв’ю Зеленського: про плани Путіна, ядерну війну, переговори і війська НАТО в Україні

Інтерв’ю Зеленського: про плани Путіна, ядерну війну, переговори і війська НАТО в Україні

Володимир Зеленський дав інтерв'ю європейським журналістам. 


Інтерв’ю Зеленського: про плани Путіна, ядерну війну, переговори і війська НАТО в Україні

Володимир Зеленський розповів про цілі Путіна в Україні. Також про плани російського диктатора дестабілізувати ситуацію в інших державах. Президент прокоментував можливість перемовин із російською стороною, пояснивши, чому затягування ситуації зіграє на руку окупантам.

Думками і фактами український лідер поділився в інтерв'ю Le Monde та BFMTV.

Чого хоче Путін?

Відповідаючи на запитання про плани Путіна, Володимир Зеленський назвав його неадекватною людиною. І, як приклад, нагадав про обстріл порту в Одесі, коли там перебував прем’єр Греції.

«У нас війна Росії проти України. І коли у нас представник іншої держави (країни Європейського Союзу), лідер Греції знаходиться, не важливо, яка у тебе (в Путіна- ред.) ціль. Ти робиш небезпечні кроки і попадаєш балістичною ракетою у кількох сотнях метрів поруч з тим, де цей лідер знаходиться, я вважаю, що ти просто нездорова людина.

Які цілі у Путіна? Він неадекватна людина. Перша ціль – руйнація будь-яким методом України і всього живого, що в Україні є», – наголосив Володимир Зеленський.

Інтерв’ю Зеленського: про плани Путіна, ядерну війну, переговори і війська НАТО в Україні

Чи можливі переговори з Путіним?

Президент України запевнив, що російський диктатор не та людина, з ким можна вести перемовини. За його словами, свідченням цього є період АТО/ООС. Будь-яке так зване перемир’я Росія використає для того, щоб наростити свої сили і вдарити з новою потужністю.

«Путіна не цікавлять ніякі перемовини. І формат діалогу в порту Одеси він вже продемонстрував (про ракетний обстріл міста, коли там був прем’єр Греції – ред.). Ми проходили Нормандський формат. Це була велика кількість зустрічей не тільки в Нормандії, але й на технічному рівні у Мінському процесі. Там було більше сотні перемовин. Для Путіна така пауза, як кисень. Зрозумійте, ця пауза – це не мирні перемовини, це для нього подих, додаткова можливість, додатковий час для відновлення боєздатності своєї армії. Для проведення тренувальних місій молодих мобілізованих людей.

У цей час до нас прилітають північнокорейські снаряди, північнокорейська артилерія. Це говорить не про те, що він з багатьма партнерами. Це говорить, що у нього брак і дефіцит відповідної амуніції.

Пауза дозволить Росії підготуватися і прийти в Україну з повною окупацією та не зробити тих помилок, які він наробив на самому початку, коли його ядро армії було нами знищено», – зазначив президент України.

Чи використає Росія ядерну зброю?

Володимир Зеленський зазначив, що не вірить у застосування ядерної зброї Росією. Натомість називає цілком реалістичними заворушення в інших країнах, організовані росіянами. За його словами, це потрібно Путіну, щоб розхитати ситуацію та мати кращі позиції для переговорів.

«Використання зброї по інших державах світу – я в це не дуже вірю. А те, що він (Путін – ред.) може вторгнутися – так. Те, що він може зробити сухопутну операцію, я впевнений, що так. Тому що він розуміє, що його вторгнення на територію будь-якої натівської держави не буде ядерним ударом. Адже почнеться ядерна війна.

Його сухопутна операція може стартувати з балтійських держав, може бути Молдова. Я впевнений, він буде дестабілізувати Казахстан для того, щоб мати діалог з Китаєм. Його плани зрозумілі – багато дестабілізаційних точок у світі. Чим більше їх, тим краща його перемовна позиція. Його тактика зрозуміла. Йому не потрібно знищити повністю якусь державу. Для перемовин достатньо її дестабілізувати і зайняти якусь частину території», - пояснив глава держави.

Інтерв’ю Зеленського: про плани Путіна, ядерну війну, переговори і війська НАТО в Україні - фото 2

Війська НАТО в Україні?

На запитання журналістів щодо можливості залучення військ НАТО в Україні Зеленський відповів так:

«Ваші діти помирати в Україні не будуть. Якщо Росія вторгнеться в країни НАТО, то ваші діти можуть бути відправлені на одну із територій країн НАТО. Це вже інше питання. Це буде союзницьке рішення в рамках Альянсу.

А ось наші діти реально помирають ні за що. Тільки через те, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією. Ми перші, хто прийняв цей бій. Ми просто перші, але ми не єдині».

Нагадаємо, Макрон не виключив відправку військ НАТО в Україну.

title

Інтерв’ю Володимира Зеленського