Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

23 черв. 2023 14:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

189

0

Рівень виробництва ракет в Росії зараз вищий, ніж це було до війни

Рівень виробництва ракет в Росії зараз вищий, ніж це було до війни

Найбільше іноземних компонентів – у ракетах «Кинджалах» та «Іскандерах»


Screenshot_1

Російська армія продовжує виробництво крилатих, балістичних та аеробалістичних ракет завдяки країнам, які не приєдналися до санкцій.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтервʼю РБК-Україна.

Розвідник каже, що Росія продовжить ракетні обстріли, вона намагатиметься порушити логістику ЗСУ й завадити наступу.

«Окупанти почали економити ракетне озброєння, бо восени вони вистрілювали по 80—100 ракет на добу — це виснажило запаси агресора. Тепер ракети з виробництва йдуть одразу в армію», — зазначив він.

Зараз РФ змінила тактику до обстрілів:

  • застосовують хибні цілі — ракети Х-55 без бойової частини;
  • завдають ударів з С-300 та застосовують крилаті бомби;
  • покращили тактику використання безпілотників.

Росія почала частіше застосовувати «Кинджал», які раніше вважали невразливими.

Розвідка проаналізувала компоненти до ракет і виявила, що «Іскандери» та «Кинджали» виготовляють через постачання мікросхем з країн, які не приєдналися до санкцій.

Потім журналістка запитала, чи дійсною є інформація про те, що РФ за час війни наростила виробництво «Калібрів» та Х-101 у 3—4 рази.

«Дійсно, по цих ракетах, які ви назвали, відбулося зростання виробництва. Це приблизно в 3—4 рази. Так, росіяни виготовляють приблизно сорок-тридцять ракет на місяць, в залежності від типу. «Кинджалів» менше — до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки вищий, ніж це було до війни», — каже Скібіцький.

23 черв. 2023 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

150

0
Протягом 2-3 місяців будуть активні бойові дії – ГУР

У середині літа буде проведена оцінка спроможностей Росії і можна буде прогнозувати можливий характер її дій на осінь-зиму


20221117-02

Найближчим часом триватимуть активні бойові дії на фронті, а в середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю “РБК-Україна” сказав заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

"На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета - це визволення всіх наших територій", - сказав Скібіцький.

За його словами, російські війська намагатимуться виконати ті завдання, "щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили".

"Проте, ми будемо орієнтуватися на середину літа - чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування", - сказав Скібіцький.

Він нагадав, що російське командування вже офіційно заявило про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів.

"Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей Російської Федерації, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію", - додав заступник начальника ГУР Міноборони.

Нагадаємо, на Куп‘янському та Лиманському напрямках Сили оборони зупинили наступ ворога.