Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

17 січ. 2024 16:41

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

1235

0

Google надасть українським держслужбовцям 5 тисяч ключів безпеки

Google надасть українським держслужбовцям 5 тисяч ключів безпеки

Це посилить кіберстійкість.


Компанія Google у 2024 році продовжить підтримувати кібербезпеку уряду України та зусилля щодо зміцнення онлайн-безпеки.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федров, одна з ключових ініціатив – передача 5 тисяч пристроїв для захисту даних, тобто ключів безпеки, для українських державних службовців.

«Застарілі методи автентифікації роблять дані чутливими до кібератак. Щоб цьому запобігти, компанія Google передає 5 тисяч цифрових ключів безпеки державним службовцям. Дякую віцепрезидентам компанії Карану Бхатії та Аннет Кробер-Ріель», – пише Федоров.

За словами міністра, цифрові ключі замінюють традиційні паролі фізичною перевіркою, що значно посилює безпеку облікових записів. Це допоможе захистити критичні операції.

Також Google проведе тренінги для урядовців, щоб їм було легше працювати із цифровими ключами.

«Крім цього, Google та Україна разом працюватимуть над семінарами з кібербезпеки, щоб обмінюватися досвідом і розробляти нові стратегії для захисту даних», – додав Михайло Федоров.

Окрім того, у Давосі Google провів круглий стіл високого рівня з провідними експертами задля підтримки динаміки цифрової трансформації України.

Як розповів очільник Мінцифри, український уряд та корпорація надалі хочуть співпрацювати в напрямі хмарних технологій і кібербезпеки, оскільки це основа для підтримки цифрової інфраструктури. Також міністр представив Google бачення хмарної стратегії України. За його словами, є «глобальна ідея» запровадити принцип Cloud First, тобто перенести основні процеси виробництва IT-серверів на «хмари».

20 верес. 2023 11:13

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

106

0
Штучний інтелект Bard від Google буде перевіряти відповіді й аналізувати особисті дані користувачів

Нові функції вводять, щоб «наздогнати за популярністю»  ChatGPT від OpenAI


Google-Bard

Штучний інтелект Bard від Google буде перевіряти факти у своїх відповідях й аналізувати особисті дані користувачів, пише Reuters із посиланням на Alphabet Inc.

Bard дозволить користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google за допомогою розширення Bard Extensions. Наприклад, штучний інтелект зможе шукати файли на Google-диску або надавати короткий опис папки вхідних повідомлень на Gmail. У Bard також працюють над тим, щоб отримувати інформацію не лише із застоунків Google, але й від зовнішніх компаній.

Старший директор із продуктів Google Джек Кравчик також додає: команда працює над проблемою неточних відповідей, щоб штучний інтелект «міг визнати, що не впевнений». Для цього відповіді Bard зіставлятимуть із результатами пошуку Google.

Ще одна функція Bard дозволятиме користувачам запрошувати інших користувачів до «розмови» зі штучним інтелектом.

Нові функції вводять, щоб «наздогнати за популярністю»  ChatGPT від OpenAI. У серпні Bard отримав 183 мільйони відвідувань, що становить 13% від відвідувань ChatGPT за даними аналітичної компанії Similarweb.

28 листоп. 2023 13:23

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

139

0
Google з 1 грудня видалятиме неактивні облікові записи

Першими видалять акаунти, які створили, але більше ніколи не використовували.


Screenshot_7

Уже з 1 грудня Google прочне видаляти облікові записи, які були неактивними упродовж двох років.

Про це пише CNN.

Компанія оголосила про нову політику ще в травні. Вони хочуть запобігти ризикам безпеки: Google пояснила своє рішення тим, що на таких акаунтах зазвичай не змінюють паролі, а також не використовують двоетапну перевірку — це робить їх набагато вразливішими до фішингу, зламу і спаму.

Першими видалять акаунти, які створили, але більше ніколи не використовували. Це стосуватиметься лише особистих облікових записів і не торкатиметься шкіл і підприємств.

Щоб зберегти обліковий запис, потрібно буде увійти в акаунт Google, прочитати електронну пошту, переглянути відео або зробити будь-яку іншу дію.

7 груд. 2023 15:01

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

104

0
Google представив свою «найпотужнішу» ШІ-модель Gemini, яку інтегрували в чат-бот Bard

ШІ-модель оптимізували у трьох варіантах – Ultra, Pro та Nano.


Screenshot_18

Компанія Google представила свою «найпотужнішу» модель генеративного штучного інтелекту Gemini, яку вже інтегрували у чат-бот Bard.

У компанії кажуть, що модель перевірили через низку стандартних галузевих тестів, й у шести з восьми з них Gemini Pro нібито перевершила GPT–3.5 від OpenAI.

«Він продемонстрував кращу продуктивність у MassiveMultitaskLanguageUnderstanding, одному з ключових стандартів для вимірювання великих моделей ШІ, й у GSM8K, що вимірює математичне мислення учнів початкової школи», – пояснюють у компанії.

Gemini інтегрують у Bard у два етапи: там уже зʼявилася версія GeminiPro англійською мовою, а на початку 2024 року представлять BardAdvanced, що надасть доступ до GeminiUltra. ШІ-модель оптимізували у трьох варіантах – Ultra, Pro та Nano.

Наразі Bard із GeminiPro надає текстові підказки, незабаром зʼявляться підтримка й інших можливостей. Спочатку ШІ буде доступний лише англійською мовою у більш ніж 170 країнах, зокрема, в Україні.



11 груд. 2023 15:48

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

164

0
Що найчастіше шукали українці в Google у 2023 році

Українців здебільшого цікавили теми, пов’язані з війною.


2890004-scho-guglili-hmelnichani-u-2022-rotsi-populyarni-zapiti-infografika

Google оприлюднив найпопулярніші запити українців у 2023 році. Першу позицію в категорії визначальних моментів року посів запит «Карта повітряних тривог».

Список запитів опублікували 11 грудня у блозі Google.

Визначальними моментами року стали такі запити:

  • графік відключення світла;
  • Пригожин (колишній ватажок ПВК «Вагнер»);
  • ChatGPT;
  • Оппенгеймер;
  • Deep State;
  • Ізраїль;
  • Соледар;
  • Каховська ГЕС;
  • «Євробачення 2023».

Зростав інтерес до низки персон. Так, найбільше ґуґлили інформацію про:

  • Рустем Умєров;
  • Спартак Суббота;
  • Олексій Арестович;
  • Олександр Усик;
  • Володимир Путін;
  • Михайло Мудрик;
  • Кирило Буданов;
  • Дмитро Лінартович;
  • Ірина Фаріон;
  • Гарік Бірча.

Щодо тих, хто помер, найбільше запитів було про Євгена Пригожина, Ніну Матвієнко та Дениса Монастирського. Користувачі шукали також персону Метью Перрі, Туто Кутуньйо, Тіна Тернер.

У категорії «Покупка року» найчастіше шукали «калій йодид», «генератор», а також «Укрзалізниця квитки онлайн» та «iPhone 15».

У 2023 році українські користувачі шукали, що таке гепатит А, Хамас та РЕБ. Крім того, намагалися з'ясувати значення слів «Редан», «Макеба» та «ІПСО».

У категорії «Фільми» у 2023 році користувачів найбільше зацікавив новий фільм Кристофера Нолана «Оппенгеймер». Також в першій десятці «Аватар 2: Шлях води», українська анімація «Мавка», найкасовіший фільм року «Барбі» та трагікомедія українського режисера Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».