Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+20
$   39.64
  42.3

2 черв. 2023 17:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Культура
0

239

0

Фредді Мерк'юрі спершу планував по-іншому назвати "Богемну рапсодію"

Фредді Мерк'юрі спершу планував по-іншому назвати "Богемну рапсодію"

Чернетки з найпопулярнішою піснею гурту Queen планують продати за 1,5 мільйона доларів


hAZZ81HOWlTPU8B30kU5fSAFFTSOM5fkA5s7lRoy

Задовго до того, як "Богемна рапсодія" Queen стала однією з найбільш прослуховуваних пісень у світі, фронтмен британського гурту Фредді Мерк’юрі розглядав іншу назву для 6-хвилинної рок-опери. Нотатки ранніх творчих роздумів Мерк’юрі свідчать про те, що соліст спочатку розглядав можливість назвати найпопулярніший запис гурту "Монгольська рапсодія".

Заголовок можна побачити написаним і перекресленим на папері для нотаток неіснуючої британської авіакомпанії British Midland. Над перекресленим словом Мерк’юрі написав "Богемна".

"Богемна рапсодія" вийшла у 1975 році, а у 2021 році Асоціація звукозаписної індустрії Америки офіційно сертифікувала сингл як діамантовий. Мерк'юрі ніколи не пояснював значення назви. Джим Дженкінс, біограф Queen, сказав The Times, що Мерк’юрі ніколи не любив пояснювати свої тексти чи назви пісень.


Згідно з The Telegraph, Мерк’юрі про "Богемну рапсодію" казав: «Це одна з тих пісень, у яких є таке фантастичне відчуття. Я думаю, що люди повинні просто послухати її, подумати про це, а потім прийняти власну думку щодо того, що це їм говорить».

Нотатки входять до близько 1500 предметів, які належали солісту Queen і виставлені на аукціон Sotheby's у Лондоні близькою подругою Мерк'юрі Мері Остін, яка успадкувала більшу частину його маєтку. 72-річна Остін заявила, що продає речі, тому що їй "потрібно навести порядок у своїх справах".

Збірка включає 15 сторінок ранніх чернеток "Богемної рапсодії" з різними варіаціями куплетів, які планують продати за 1,5 мільйона доларів США.

bohemianrphapsody

Queen – Bohemian Rhapsody