Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.45
  46.11

30 трав. 2024 11:19

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

512

0

Фонд держмайна представив «Земельний банк»

Фонд держмайна представив «Земельний банк»

Це дасть можливість аграріям отримати доступ до сотень тисяч гектарів держземель через онлайн-аукціони.


У фонді державного майна України презентували новий проєкт – «Земельний банк». Він має впровадити ефективне використання державних сільськогосподарських земель та підтримати агровиробників у складний воєнний час.

Про це розповіли у пресслужбі ФДМУ.

«Земельний банк» повинен відкрити для аграріїв можливість отримати доступ до сотень тисяч гектарів державних земель через онлайн-аукціони на електронному майданчику «Прозорро.Продажі».

Стартова вартість оренди становитиме 12% від вартості землі, а договори оренди укладатимуться на 14 років для однорічних насаджень і на 25 років для багаторічних.

«Аграрний сектор – один з надважливих напрямів розвитку української економіки, який зазнав значної шкоди внаслідок російської агресії. Проєкт «Земельний банк» покликаний максимально ефективно використати ті земельні ресурси, які є в розпорядженні держави, та підтримати агровиробників, особливо тих, хто втратив свої землі через війну», – зазначив заступник очільника Фонду держмайна Ігор Тимошенко.

У Фонді також підкреслили, що «Земельний банк» дозволить ефективно використовувати державні землі та підтримати агровиробників, а також сприятиме наповненню державного та місцевих бюджетів, створенню нових робочих місць та розвитку сільських територій.

Раніше ми писали, що на приватизаційному аукціоні Фонд державного майна продав комплекс будівель колишньої Уманської виправної колонії. Стартова вартість під час торгів зросла у 194 рази.