Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

17 трав. 2023 16:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

190

0

Довічне ув’язнення отримав чоловік, що «наводив» ракети на об’єкти у Львівській області

Довічне ув’язнення отримав чоловік, що «наводив» ракети на об’єкти у Львівській області

Суд призначив ворожому поплічнику найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


photo_5416059979548444362_x

Довічне ув’язнення отримав зрадник, який «наводив» російські ракети на залізничні мости та заводи у Львівській області.

Про це повідомляє СБУ, зазначивши, що зібрала докази на ще одного російського агента, який передавав РФ локації Сил оборони і стратегічних підприємств на заході України.

Агресор використовував його розвіддані для коригування повторних ракетних ударів по ключових транспортних артеріях та промислових об’єктах регіону.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні минулого року у результаті багатоетапної спецоперації на Львівщині.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив ворожому поплічнику найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, засудженим є мешканець обласного центру, якого після початку повномасштабного вторгнення завербувала російська спецслужба.

У поле зору ворога потрапив через свою деструктивну активність на прокремлівських Телеграм-каналах, у тому числі на «Соловьев Live» та «Кадыров 95».

Для виконання завдань агресора їхній поплічник особисто об’їжджав територію області і фіксував місця розташування військових об’єктів та критичної інфраструктури.

Крім того, російський агент відслідковував наслідки ворожих повітряних атак по регіону і відправляв відповідні «звіти» окупантам, в яких зазначав про технічний стан українських об’єктів.

Для комунікації з агресором використовував месенджери.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

 

17 трав. 2023 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

100

0
Медсестра працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників

Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту.


photo_5413736621284641478_y

Служба безпеки затримала ще одну російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів у звільненому Херсоні. Нею виявилась медсестра однієї з місцевих лікарень, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником ФСБ.

Про це повідомляє СБУ.

За його завданням після звільнення Херсона вона залишилась у місті і продовжила працювати у медзакладі для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

У подальшому зловмисниця збирала для агресора установчі дані українських захисників, які проходили лікування в медичній установі.

Також вона шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території обласного центру.

Крім того, російська агентка фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні «звіти» до ФСБ через месенджер.

Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту.

Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників в одній із антиукраїнських груп у Телеграм.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Медсестра працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисниківМедсестра працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників - фото 2Медсестра працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників - фото 3Медсестра працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників - фото 4