Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+18
$   41.17
  45.95

17 лип. 2024 12:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

286

0

Безугла знову подала заяву на вихід із фракції «Слуга Народу». Цього разу вже остаточно

Безугла знову подала заяву на вихід із фракції «Слуга Народу». Цього разу вже остаточно

Водночас мандат депутатки вона не втратить, адже є мажоритарниця.


17 липня народна депутатка Мар’яна Безугла повідомила, що подала заяву на вихід із парламентської фракції «Слуга народу». Таку ж заяву вона робила в січні цього року.

Про це депутатка написала у Facebook.

За її словами, заяву про вихід із фракції «мають зачитати» вже цього тижня. Своє рішення вона пояснює тим, що «не розуміє» пріоритетів колег по Комітету з питань нацбезпеки та оборони, а також звинуватила депутатів фракції «Слуга Народу» в тому, що вони «підкилимно» об’єднуються з опозицією «в питаннях саботажу».

Безугла також каже, що комітет «задавнив» деякі «критичні» реформи – зокрема ті, які планували схвалити ще у 2019 році. Також, за її словами, «найбільші атаки» на тлі її критики військового керівництва вона отримувала від членів власної фракції.

Вона додала, що також не може «пробитися» до президента Володимира Зеленського «з очевидними фактами про проблеми у війську».

«Отже, беручи до уваги вищезазначену ситуацію, що склалася, більше не маю моральних сил асоціювати себе з фракцією навіть формально. Надіслала заяву про вихід з парламентської фракції «Слуга Народу». Остаточно», – написала депутатка.

Народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко також підтверджують, що Безугла вийшла з фракції за власною заявою. За словами Геращенко, оскільки Безугла – мажоритарниця, то мандат депутатки вона не втратить.

Раніше Безуглу вирішили зняти з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю.

Нагадаємо, у січні Безугла повідомила про вихід із фракції та партії «Слуга народу». Але вже у квітні вона заявила, що вирішила залишитись у складі парламентської фракції «Слуга народу».