Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

26 січ. 2024 16:44

Останнє оновлення  
26 січ. 2024 16:44
Політика
0

732

0

Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні

Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні

Пропонував він це президенту Володимиру Зеленськомму, але той ще не ухвалив рішення щодо цього.

 


Арахамія запропонував розкрити дані про втрати України у війні

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що необхідно розкрити дані про втрати України у війні. За його словами, цифри «набагато менші» ніж 100 тисяч.

Про це він заявив під час панельної дискусії, організованої виданням LB.ua.

За словами Арахамії, він пропонував президентові Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати України на війні, але той ще не ухвалив рішення щодо цього.

«Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 000. А наші втрати набагато менші», – каже він.

Він також вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже, що втрати «не такі великі, як вони самі собі уявляють».

Також він заявив, що вважає доцільною так звану смарт-мобілізацію: щоб для мобілізованого враховували всі його навички, освіту, те, чим він займався у цивільному житті.

Арахамія вважає, що ставлення киян до війни змінилося, коли війну «відсунули туди, куди 10 годин на машині їхати». Порівняв, що на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році була «хвиля» мобілізації.

«Це найбільший виклик, який є в країні зараз. Не робити мобілізацію не можна, ми всі це розуміємо. Тому що тоді ми повернемося на півтора роки тому, коли вони під Києвом будуть, і тоді ми всі будемо знову готові мобілізуватися, але може бути просто запізно», – сказав депутат.

Також Арахамія каже, що в багатьох людей викривлено сприйняття служби в армії і вони вважають, що їх без навчання відправлять вмирати на фронт. Він визнав, що такі випадку справді траплялися, і зараз люди кажуть, що не хочуть бути в отакій армії.

10 січ. 2024 14:32

Останнє оновлення  
10 січ. 2024 14:32
Суспільство
0

100

0
Перше читання по законопроєкту про мобілізацію відбудеться 11 січня

Рада розгляне законопроєкт про мобілізацію.


Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що перше читання по законопроєкту стосовно мобілізації відбудеться 11 січня.

Про це парламентар сказав, виступаючи у Верховній раді, повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

"Лідер Коаліції Давід Арахамія з трибуни парламенту тільки що оголосив, що завтра буде перше читання по законопроєкту по мобілізації", — написав він.

Перше читання по законопроєкту про мобілізацію відбудеться 11 січня

11 січ. 2024 13:26

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 13:27
Політика
0

247

0
Законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання – Арахамія

Арахамія заявив, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.


Законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання – Арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив про закриту нараду з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради, під час якого вирішили відправити на доопрацювання законопроєкт про мобілізацію.

Про це він написав у своєму телеграмі.

За його словами, на засідання, були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

«Головне питання - законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Нагадую, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню», - зазначив Арахамія.

Він запевни, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

«За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах. Далі буде», - резюмував Арахамія.

21 січ. 2024 13:37

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 13:37
Суспільство
0

335

0
Зеленський заявив, що зараз не бачить потреби мобілізувати пів мільйона людей

Також він назвав питання про мобілізацію – питанням справедливості.


Зеленський заявив, що зараз не бачить потреби мобілізувати пів мільйона людей

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає мобілізацію як питання справедливості. І він не бачить потреби у тому, щоб мобілізувати 500 тисяч людей.

«Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати», – сказав Зеленський в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News.

Володимир Зеленський наголосив, що гроші на проведення мобілізації такої кількості людей йтимуть не від іноземних партнерів, а їх виділятимуть із державного бюджету України.

Він також назвав мобілізацію «питанням справедливості» для військових, які воюють з самого початку повномасштабного вторгнення. Також він додав, що закон про мобілізацію «важливий і справедливий».

«Треба ухвалити «розумний і справедливий» закон про мобілізацію, який дасть людині зрозуміти «куди вона йде, наскільки і хто її підготує», – додав Зеленський.



22 січ. 2024 10:28

Останнє оновлення  
22 січ. 2024 10:28
Суспільство
0

278

0
Мобілізація: стало відомо, чи вручатимуть повістки поліцейські

Вигівський наголосив, що сьгодні не вистачає кадрів для того, аби поліцейські ще й роздавали повістки.


Мобілізація: стало відомо, чи вручатимуть повістки поліцейські

Голова Нацполіції Іван Вигівський повідомив, що не підтримує ідею надання поліцейським повноважень вручати повістки громадянам України. Саме таку норму пропонували реалізувати у законопроєкті про мобілізацію, розробленому Урядом.

Таку заяву Вигівський зробив в інтерв’ю РБК-Україна.

Правоохоронець розповів, що сьогодні поліцейські максимально сприяють роботі ТЦК. Допомагають встановлювати місця перебування ухилянтів. І, при необхідності, можуть доставити їх до військкомату.

Вигівський стверджує, що сьогодні бракує кадрів, тому нереалістично «поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського».

«Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов'язки, в тому числі і непритаманні поліції функції. Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено нашим функціоналом», — наголосив голова Нацполіції.

Сьогодні на захисті українців стоять 98 тисяч поліцейський, 20 тисяч з них – жінки.

На фронті – працює штурмова бригада Нацполіції «Лють».

«Загалом, якщо говорити про зону, де проводяться бойові дії, — там постійно несуть службу близько 35 тис. поліцейських», — зазначив Вигівський.