Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

30 серп. 2024 14:57

Останнє оновлення  
30 серп. 2024 14:57
Здоров'я
0

781

0

11-річний Святослав вперше піде до школи через наслідки хвороби

11-річний Святослав вперше піде до школи через наслідки хвороби

Хлопчик 5 років навчався вдома.


Фото - ПМОЛ

У Львові спеціалісти виконали складну операцію з реконструкції кишківника хлопчику з Івано-Франківщини, який після боротьби з онкологічною хворобою 6 років страждав від її наслідків. 11-річний Святослав Писар нарешті піде на свято Першого дзвоника та сяде за шкільну парту – вперше.

Святослав одразу стане п’ятикласником, адже початкову школу хлопчик провів за індивідуальними уроками або в лікарняних палатах, або ж удома.

Перше медичне об’єднання Львова розповіло історію Святослава.

5 років тому івано-франківські медики виявили у маленького пацієнта злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хіміотерапії київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі.

Зі стомами Святослав прожив 5 років. А нещодавно мама хлопчика натрапила на історію одного з пацієнтів Лікарні Святого Миколая, якому успішно виконали реконструкцію кишківника.

«Жінка ухопилася за шанс позбавити сина бодай однієї стоми та звернулася до наших спеціалістів. Вони взялися ретельно обстежувати дитину. Пацієнту виконали відеоендоскопію, біопсію слизової та дослідили мікрофлору.  А також зробили КТ, аби переконатися що маленький пацієнт і справді перебуває в ремісії», - зазначають у Першому медичному.

11-річний Святослав вперше піде до школи через наслідки хвороби

«Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу», – розповідає про хід втручання Олександр Калінчук, хірург, медичний директор Лікарні Святого Миколая. 

Операція тривала 4 години і минула успішно. Святославчик вже поїхав додому. Там він відновлюється та готується за кілька днів почути свій перший в житті дзвоник на урок.

11-річний Святослав вперше піде до школи через наслідки хвороби - фото 2

Нагадаємо, троє пацієнтів померли від гарячки Західного Нілу в Україні. Що це за вірус?