Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

22 берез. 2024 11:30

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

239

0

1 200 000 доларів знайшли під час обшуків посадовців МСЕК на Запоріжжі. Фото

1 200 000 доларів знайшли під час обшуків посадовців МСЕК на Запоріжжі. Фото

Також у підозрюваних виявили наркотичні речовини.


Фото - поліції та прокуратури

На Запоріжжі правоохоронці викрили групу злочинців, що за гроші допомагала оформити інвалідність здоровим чоловікам призивного віку. Оформлення довідок гарантувала заступниця начальника КУ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» ЗОР.

За інформацією Прокуратури у Запорізькій області, посадовиця використовуючи свій вплив на підлеглих медичних працівників із числа членів лікарсько-клінічних комісій та членів територіальних МСЕК. Підтверджено отримання неправомірної вигоди в сумі 3800 доларів США.

Нацполіція повідомляє, що за результатами обшуків у фігурантів справи та причетних до злочину осіб вилучили два кілограми психотропів.

«Підшукував клієнтів та тримав з ними зв'язок її родич (родич заступниці начальника – ред.), який був у ролі посередника. До прикладу, вартість направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку – 3500 доларів. В ході слідства поліцейські встановили численні факти отримання фігурантами справи неправомірної вигоди», - зазначають правоохоронці.

20 березня оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області провели обшуки за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. Вилучено понад 1 млн доларів, 103 тис. євро, 3,2 млн гривень, 2 кг психотропів, записи чорнової бухгалтерії.



На підставі отриманих доказів одному із керівників центру слідчі поліції повідомили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Дії посередника кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді триманні під вартою.

Продовжується збір доказової бази для притягнення всіх причетних до злочину осіб. Окрім того, після проведення експертиз та низки процесуальних заходів дії фігурантів можуть бути додатково кваліфіковані.

Більше фото