Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+11
$   39.43
  42.85

23 жовт. 2023 11:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

161

0

ЗСУ встановили українську «Стугну» на американський «Хамві»

ЗСУ встановили українську «Стугну» на американський «Хамві»

ПТРК «Стугна» може бити по цілях на дистанцію до 5000 метрів


Screenshot_8

Українські військові інженери встановили протитанковий ракетний комплекс «Стугна» на шасі американського багатоцільового позашляховика «Хамві». та показали, як працюють на фронті.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що український протитанковий ракетний комплекс на фронті використовують бійці 1-ої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Воїни прямо зі позашляховика ведуть вогонь по позиціях ворога на фронті.

ПТРК «Стугна» може бити по цілях на дистанцію до 5000 метрів. Комплекс є напівавтоматичним, із системою наведення по лазерному променю. Може вести вогонь снарядами калібру 130 мм або 152 мм з різними бойовими частинами.

ЗСУ встановили українську «Стугну» на американський «Хамві»

20 жовт. 2023 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

257

0
В Україні "зникла" третина гумдопомоги, що надходила начебто на адресу військових

Такі факти вдалося виявити завдяки запровадженому механізму спільного контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів.


Screenshot_17

З початку 2023 року з 9 тисяч перевірених фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу військових, у більш ніж 3 тисячах випадків не підтверджено її надходження до військових частин.

Такі факти були виявлені в результаті спільних перевірок Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби й Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

"Протягом 9 місяців 2023 року за результатами спільних заходів перевірено понад 9 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин. Встановлено більш ніж 3 тис. випадків не підтвердження її надходження до військових частин", - повідомляє Держмитслужба.

Зазначається, що такі факти вдалося виявити завдяки запровадженому механізму спільного контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів. Він дав можливість оперативного обміну інформацією щодо підтвердження отримання військовими формуваннями таких товарів і виявлення ризикових митних оформлень.

Митники вже направили до правоохоронних органів 387 повідомлень про факти, що вказують на ознаки злочину. Також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

"Вдячні громадським організаціям, волонтерам і міжнародним донорам, котрі допомагають Україні. Водночас нагадуємо, що ввезення товарів комерційного призначення під виглядом гуманітарної допомоги є порушенням чинного законодавства і передбачає настання відповідальності", - наголосили в Держмитслужбі.