Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.45
  46.11

20 серп. 2024 13:47

Останнє оновлення  
20 серп. 2024 13:47
Події
0

104

0

ЗСУ можуть взяти в оточення 3 тисячі російських військових на Курщині, – ЗМІ

ЗСУ можуть взяти в оточення 3 тисячі російських військових на Курщині, – ЗМІ

Держкордон між РФ та Україною на півдні та заході котла підготовлений до оборони.


Російські війська опинилися перед складним вибором: обороняти територію в районі річки Сейм або відступати, і обидва варіанти можуть бути для них фатальними, як стверджують джерела.

Українські сили наближаються до оточення російських підрозділів біля річки Сейм у Курській області. За інформацією Bild від 20 серпня, до 3000 російських військових можуть потрапити в полон.

Видання зазначає, що з 16 серпня українські війська почали руйнувати мости через річку Сейм на півночі Глушківського району Курської області, що може ізолювати російські угруповання, оскільки територія з заходу і півдня оточена Україною.

«Росія відповідає організацією понтонних переправ та повітряного мосту, а також обороняє останній прохід на сході. Напередодні ЗСУ захопили села Снагость і Апанасівка, залишивши до річки Сейм та закриття котла лише 5 км», – повідомляється у джерелі.

За оцінками, в оточення можуть потрапити від 2 до 3 тисяч російських солдатів. Експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зазначає, що держкордон між РФ та Україною на півдні та заході котла підготовлений до оборони. Однак російським військам буде важко оборонятися, якщо ЗСУ наступатимуть зі сходу. До того ж, на заході українські війська вже перейшли кордон і взяли під контроль невелику ділянку території РФ у 15 кв. км до річки Сейм, де розташований хутір Отруба.

«Росіяни зараз стикаються з вибором: обороняти територію або відступати. Очевидно, обидва варіанти є для них фатальними. Водночас ця битва не є вирішальною, оскільки невідомо, скільки сил залишилося в Україні», – підсумував Рьопке.

Раніше ми писали, що командувач Повітряних сил Микола Олещук опублікував відео роботи української авіації на Курському напрямку.