Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

12 груд. 2023 13:06

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

138

0

Зранку росіяни вбили чоловіка у Куп’янську

Зранку росіяни вбили чоловіка у Куп’янську

Обстріл пошкодив житлові будинки.


photo1702378987 (2)

Вранці 12 грудня російські військовослужбовці здійснили артилерійський обстріл міста Купʼянськ, що у Харківській області. Загинув 72-річний мирний житель, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

У місті пошкоджено низку житлових будинків та господарчих споруд. 

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зранку росіяни вбили чоловіка у Куп’янськуЗранку росіяни вбили чоловіка у Куп’янську - фото 2Зранку росіяни вбили чоловіка у Куп’янську - фото 3

11 груд. 2023 13:33

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

155

0
Росіяни штурмують Синьківку, щоб заблокувати Куп’янськ – Сирський

Втрати росіян на Сході у 8 разів перевищують втрати ЗСУ


Screenshot_13
Мапа - DeepState

Росіяни намагаються створити умови для блокування Куп’янська. Тому під постійними штурмами перебуває населений пункт Синьківка. Понісши значні втрати у живій силі, почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві.

Про це повідомив у своєму телеграмі Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

На Лиманському напрямку ворог веде наступ з метою витіснення наших військ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва.

«Проводить безуспішні штурмові дії на напрямку Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території російської федерації для доукомплектування штурмових підрозділів.

Також значні зусилля російські окупанти зосереджують на Бахмутському напрямку північніше та західніше від Бахмута. Для штурмових дій вони використовують повітряно-десантні підрозділи, частини спеціального призначення та 200 окремої мотострілецької бригади північного флоту», - зазначив генерал.

Попри складні умови та безперевні наступальні дії окупантів наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність та героїзм.

На Сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони. Не зважаючи на це, російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс.

Лише за листопад сили оборони знищили близько одинадцяти тисяч особового складу ворога та понад 1100 одиниць військової техніки: близько 130 танків та 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів.